Uitleg over iHeatpanel: het origineel in infraroodverwarming.

Hoe ziet een iHeatpanel er uit?

Het iHeatpanel is leverbaar in de formaten 150x50cm, 120x60cm (3 bereiken), 90x60cm, 60x60cm met een wit, zwart, mat of glanzend glasoppervlak. De uitvoering van de lijst ofwel het frame bestaat uit grijs of zwart geanodiseerd aluminium. Op aanvraag kunnen we het iHeatpanel tegen meerprijs op maat leveren en/of met een ander glasoppervlak en/of kleur. De formaten vanaf 120x60cm passen exact in een systeemplafond als infrarood verwarming.
Meer specifieke info vindt u in onderstaande producten.

Specificaties betreffende het iHeatpanel als spiegel vindt u onder Maxmirror.

Een Maxmirror dient als HF hybride infrarood hoofdverwarming, m.a.w. het is de enige verwarming in uw badkamer of hal.

Is een iHEATPANEL een hoofdverwarming en hoe kies ik er een uit?

Een iHeatpanel van Maxxinno is een alles vervangende hoofdverwarming. (Klik voor enkele voorbeelden). Elk formaat iHeatpanel premium draagt een eigen capaciteit. Het formaat 120x60cm is verkrijgbaar in 6 uitvoeringen: 2000W, 1300W, 1300wL, 1000W, 800w, 500w. Bij stralingswarmte wordt gerekend in m2 vloeroppervlak en een overcapaciteit zoals voor elke bestaande verwarming gebruikelijk is. Bijvoorbeeld: een paneel van 120x60cm verwarmt tot 25 m2, een 120x60cm 1000w verwarmt tot 16 m2, een 90x60cm tot 10 m2, een 60x60cm tot 5 m2 en een vloeroppervlak. Wij adviseren in de regel altijd 15%-20% overcapaciteit te nemen. Bij de capaciteitsberekening berekent u het aantal vierkanter meters van het vloeroppervlak per ruimte bij benadering, in plaats van een kubieke inhoud zoals bij conventionele verwarming. De hoeveelheid isolatieglas van ramen en deuren isbij een doorberekende overcapaciteit van 15%-20% in veruit de meeste situaties voldoende.

Verwarmen of verarmen? Hoe zit het met het stroomverbruik?

Elk iHeatpanel heeft een eigen piekvermogen (Max. verbruik). Het grootste standaard panel van 120x60cm wat maar liefst tot 25 m2 kan verwarmen heeft een piekvermogen van maar 1300W meer kan het niet verbruiken. Dit piek vermogen wordt uitsluitend gebruikt bij het op temperatuur brengen van de ruimte. Op het moment dat het iHeatpanel de ruimte opwarmt geeft het reeds binnen minuten de eerste warmte aangenaam af en naarmate de temperatuur in een ruimte stijgt zal het stroomverbruik dankzij een eigen speciaal voor stralingswarmte ontwikkelde thermostaat ISD℗ gelijkmatig afnemen. Is de gewenste temperatuur bereikt dan zal het panel terugschakelen naar 2W tot 3W (stand-by) en vervolgens met een minimum aan elektrisch verbruik de temperatuur exact vasthouden.

Is een ruimte verwarmd, neemt een ander programma van de intelligente thermostaat (I.S.D. Intelligent Saving Device) het geheel over. Deze zal met 15 metingen per minuut de temperatuur controleren en per 1/10°C nauwkeurig en met een minimum aan stroomverbruik de gevraagde temperatuur aanvullen/ exact houden.

Garantie.

Zowel het iHeatpanel draagt een garantietermijn van 5 jaar op het elektronische gedeelte en 2 jaar op de draadloze thermostaat en ontvanger.

Hoe verwarmt een iHeatpanel?

Infrarood verwarmen. Hoogfrequent infrarood (F.I.R. Far InfraRed) valt het best te omschrijven als onzichtbaar licht. Alle objecten die binnen het bereik van dit onzichtbare licht vallen, worden verwarmd. Deze objecten geven vervolgens de warmte weer af aan de ruimte. Dit is exact te vergelijken als zonnewarmte (maar zonder de gevaarlijke straling). Een van de grote voordelen is dat het iHeatpanel onder een hoek van 170° (als een paraplu) een ruimte geheel met warmte vult.

 

Maxxinno iHeatpanel - Werking verwarming

Is een iHeatpanel veilig?

Men kan een leven lang continu in deze zeer gezonde en warmte verblijven zonder enig risico voor mens en dier. Sterker nog, infrarood op 10.000nm (Hoog Frequent) levert een positieve en belangrijke bijdrage een gezond leefmilieu, dit voor alles wat leeft.
Het vormt geen enkel probleem of risico om een leven lang dagelijks 24 uur per dag te genieten van deze zeer comfortabele warmte. Daarnaast zijn zowel het iHeatpanel zelf als de thermostaat beide uitgerust met meerdere veiligheidsfuncties. Het ESG veiligheidsglas is onder hoge temperaturen (1000°C) gehard waardoor een hoge slag- en stootvastheid wordt gegarandeerd. Mocht er met flinke kracht tegen het glas worden geslagen of gestoten dan zal het glas verkruimelen (net als een autoruit) maar het zal nooit scherpe delen bevatten.
Al onze producten zijn geheel veilig en daarvoor ook volledig gecertificeerd.

Hoe zit het met allergieën?

De meeste verwarmingssystemen verwarmen d.m.v. luchtverplaatsing. Deze verwarmde lucht verplaatst zich door de ruimte en verplaatst daarmee helaas ook stof, huismijt, ziektekiemen, etc. Een infrarood iHeatpanel verwarmt als het ware met stilstaande lucht waardoor deze zich alleen verplaatst wanneer er een werveling ontstaat door bijvoorbeeld tocht. Het gevolg is een veel gezonder leefklimaat.

Ook personen met luchtweg-, spier- en reumatische klachten vinden veel baat met onze iHeatpanels doordat de warmte wordt opgenomen door de huid.

Waar plaats je een iHeatpanel het best?

De beste locatie voor een iHeatpanel is aan het plafond, hierdoor kan een iHeatpanel het gehele gebied gemakkelijk bestrijken zonder obstakels. Als aansluiting voor de elektriciteit gebruikt u dan eenvoudig het lichtpunt. De afstand van een iHeatpanel (laagste punt) tot aan het plafond bedraagt circa 42mm.
Bij een systeemplafond past een iHeatpanel exact binnen 1 of 2 plafondplaten. De exacte maatvoering van een iHeatpanel is namelijk 0,5cm kleiner dan wordt aangegeven op onze site. In winkels wordt ons iHeatpanel regelmatig als spiegel in het systeemplafond (bijvoorbeeld boven een toonbank) aangebracht, hierdoor ontstaat een preventieve werking betreffende fraude.

Kan men zelf een iHeatpanel plaatsen?

Het plaatsen kan men in principe zelf binnen enkele minuten. Montagebeugeltjes, schroeven, boormal en wagoklemmetjes worden meegeleverd.

1. U boort 4 gaten en plaatst de pluggen (10 mm) en schroeven. (In de verpakking vindt u een mal voor de te boren gaten.)
2. Sluit de bedrading (220/230V) aan.
2. Haak het iHeatpanel in de beugeltjes en draai de schroeven aan.
3. Nu kunt u een gewenste temperatuur instellen op de thermostaat en direct binnen enkele minuten zeer comfortabel verwarmen.

Heeft elk iHeatpanel een eigen thermostaat?

Elk iHeatpanel wordt geleverd inclusief een draadloze intelligente thermostaat met een unieke code. Meerdere panelen in een en dezelfde ruimte kunt u met 1 thermostaat aansturen. U kunt naar behoefte de temperatuur per 0,5°C op de draadloze thermostaat van de betreffende ruimte regelen, daarnaast kunt u (na het eenvoudig koppelen van een specifiek nummer naar de panelen) met één enkele thermostaat tot maximaal 20 iHeatpanels regelen.

Waar worden infrarood iHeatpanels toegepast?

Een iHeatpanel is in elke denkbare ruimte inzetbaar. Onder onze klanten bevinden zich vele particulieren en bedrijven. Tevens hebben we vele specifieke interessante en succesvolle projecten achter ons. Bent u geïnteresseerd voor het verwarmen van een eigen project? Laat ons vrijblijvend adviseren en assisteren! Stuur hiervoor een bericht naar info@maxxinno.nl Meer uitvoerige informatie over een aantal van onze projecten vindt u op onze website onder het kopje projecten.

HET iHEATPANEL IS VOOR ELKE RUIMTE GESCHIKT, OOK VOOR UW RUIMTE.

Ook worden onze iHeatpanels enthousiast ontvangen door binnenhuisarchitecten, want nu kunt u uw woning of kantoor inrichten zoals u dat zelf wilt zonder de storende elementen van verwarmingsarmaturen en buizen.

Het systeem is modulair per ruimte op te bouwen en bij een eventuele verhuizing eenvoudig mee te verhuizen. Doordat in principe bij elk iHeatpanel een thermostaat wordt geleverd kunt u elke ruimte een eigen temperatuur geven. Resultaat: een extra besparing. Uiteraard kunt u ook met 1 regelaar meerdere iHeatpanels aansturen.

Wat kost een iHeatpanel?

Het iHeatpanel℗ als een alles vervangende hoofdverwarming is het huismerk van Maxxinno. (Niet te vergelijken met eenvoudige IR- bijverwarming.) De prijzen worden bepaald door de verschillende uitvoeringen en capaciteiten.

Aangezien we een hoofdverwarming produceren en aanbieden is een advies van groot belang. We nemen onze producten en u als klant zeer serieus waardoor we bewust gekozen hebben om geen webshop te starten maar uitsluitend persoonlijk passend te adviseren.

We adviseren iedere geïnteresseerde graag op een professionele basis waarbij we uitgaan van de informatie die men aan ons verstrekt. Dit doen we middels uw plattegrond of eenvoudige schets van uw ruimte(s). We berekenen dan wat men voor een specifieke ruimte benodigd dat we vervolgens garanderen op een hoog comfort naast een laag energieverbruik. Men wordt dus geheel vrijblijvend van A tot Z d.m.v. onze brede expertise en ervaringen geïnformeerd. Een vrijblijvend bezoek aan ons bedrijf op afspraak behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Ook interesse? neem dan contact met ons op: maxxinno bezoek

Het iHeatpanel is “made in the Netherlands“ en is een top kwaliteitsproduct geproduceerd onder alle noodzakelijk certificeringen. Jarenlang intensief onderzoek en ontwikkeling door toonaangevende specialisten heeft geresulteerd in infrarood lange golf iHeatpanelen met een unieke draadloze controle-unit. Het iHeatpanel wordt geproduceerd onder ISO gecertificeerde kwaliteitscontroles en is een volledig gecertificeerd top kwaliteitsproduct.

Elk iHeatpanel wordt na productie door een rigoureuze controle geïnspecteerd en van de noodzakelijke keurmerken voorzien. Het is daarmee goed merkbaar dat u met vakkundige professionals te maken hebt, aan wie u zowel besparingen als comfort met een gerust hart kunt overlaten.

DUURZAAM gezond VERWARMEN! 0% CO2 !

Enkele van de unieke voordelen;

• Geen installatiekosten.
• Geen stoffige, ontsierende leidingen en armaturen.
• Geen storende geluiden en stofverplaatsing.
• Geen onderhoud of onderhoudscontract.
• Geen vocht, maar een perfecte vochtbalans.
• Geen “hotspots”, wel een gelijke temperatuur.
• Geen koude garage, studeer- of hobbykamer meer.
• Geen irritaties van allergieën, droge huid/mond, contactlenzen, etc.
• Geen hoge energiekosten meer en toch zeer behaaglijk zomers genieten tijdens koude winters.

Vochthuishouding

Met infrarode iHeatpanels bereikt men een geheel milieu verantwoorde en zeer comfortabele wijze van verwarmen. Met deze verwarming wordt primair de omgeving binnen het bereik van deze warmtestraling verwarmd. Dus vloeren, muren, maar ook alles wat in de ruimte aanwezig is. Hiermee wordt bereikt dat de omgevingstemperatuur iets hoger zal liggen dan de luchttemperatuur. Vocht heeft geen kans om te condenseren en blijft in dampvorm in de lucht. Doordat het vochtgehalte in wanden en vloeren wordt verlaagd zal er minder transmissie plaatsvinden en het isolatievermogen verhogen. Overmatig isoleren is dan overbodig.

Het lage energieverbruik, verwarmen of verarmen

Zoals hierboven staat omschreven wordt een laag energieverbruik van het warmtepaneel van Maxxinno alleen behaald door de combinatie van ons verwarmingssysteem met onze gepatenteerde thermostaat. Het gemiddeld gemeten stroomverbruik bedraagt 100W/u (zie: I.S.D. GEEFT VEEL, VRAAGT WEINIG !) We spreken altijd van een gemiddelde omdat elke woning of bedrijfspand anders is qua isolatie en/of hoeveelheid glasoppervlak waardoor een gemeten energieverbruik anders kan uitvallen. Hoe dan ook, een besparing van ongeveer 50% op uw energiekosten behaalt men in veruit de meest gevallen altijd. We tonen dit overigens ook aan.

De thermostaat regelt via een stabiele PI regelaar met 15 metingen/controles per minuut de temperatuur in stappen van 0,1 °C. Dit is de belangrijkste reden voor een grote energiebesparing. Door de slimme werking van onze thermostaat spreken we niet van een elektrische verwarming maar van een elektrisch áángestuurde verwarming, en dat is een wezenlijk verschil. Elektrische verwarming verbruikt al snel 2000W tot 3000W terwijl ons iHeatpanel het energieverbruik extreem minimaliseert.

Op het display kan men de temperatuur verhogen of verlagen met 0,5 °C, dit terwijl de opgemeten temperatuur tot 0,1 °C nauwkeurig wordt geregeld om de gewenste temperatuur constant te kunnen houden en om zodoende de energiebesparing te kunnen handhaven. Omwille van het feit dat er elektrische stroom verbruikt wordt in functie van de geregelde verhogende of verlagende stappen, is het energieverbruik van onze iHeatpanels bijzonder laag; iHeatpanels verbruiken slechts zoveel energie als echt nodig is om de ruimtetemperatuur op peil te houden.

Maxxinno is altijd bereid om bij serieuze interesse een bezoek bij u af te leggen. Tijdens dit bezoek laten wij u de comfortabele warmte thuis ervaren binnen enkele minuten waarbij tegelijkertijd het lage energieverbruik wordt aangetoond middels uw eigen energiemeter. (bij de bouwmarkt ong. €12,-).

Maxxinno - Wonen iHeatpanel

Het infrarood (F.I.R. Far Infra Red)

Maxxinno heeft in 1994 het Hybride HF middels een paneel uitgevonden en wordt wereldwijd verdeelt.

Het iHeatpanel is uitgevoerd met 10.000nm (Hoogfrequent) uit het gebied van het verre infrarood. Dit gebied in het infrarood spectrum geeft , dankzij het gebrek aan de UV’s A en B, geen zichtbaar licht en is daarmee absoluut gezond voor mens en dier.

Een iHeatpanel verwarmt zacht alle objecten waar hoogfrequent IR wordt opgenomen. Dit wordt altijd als zeer sereen ervaren. Vroeger schreven we ook wel “alsof een zachte warme deken stilletjes op u neerdaalt”.

Deze objecten absorberen en reflecteren de warmte terug naar de omliggende ruimte. Het maximum temperatuurverschil tussen vloer en plafond is +/- 0.5℃ tot 1℃, en veroorzaakt daardoor een zeer behaaglijk en comfortabel gevoel. De luchtvochtigheid blijft tevens gezond en constant en er wordt geen luchtcirculatie veroorzaakt. Daardoor worden er dus geen stofdeeltjes verspreid in de lucht, en ontstaan er geen schimmels in met name uw badkamer.

Wanneer het hoogfrequent infrarood in de opperhuid van een lichaam opgenomen wordt, wordt (onzichtbaar) lichtenergie omgezet in warmte-energie. Het warmte-effect tussen de lagen van de opperhuid zorgt ervoor dat de bloedvaten zich meer openen zodat er een betere bloeddoorstroming ontstaat, de warmte die hierdoor wordt gegenereerd zorgt er tevens voor dat het lichaam giftige stoffen beter afstoot.

De gevoelstemperatuur is vergelijkbaar met wanneer de zon opkomt of vanachter een wolk tevoorschijn komt. Men ervaart direct de zeer aangename weldadige warmte op het lichaam. Een groot voordeel is natuurlijk dat u zelf middels onze thermostaat de temperatuur exact kunt regelen naar uw eigen behoefte en op het moment dat u dat wilt.

Maxxinno iHeatpanel - aangename verwarming
Hartje winter en toch genieten van een heerlijk sereen voorjaarszonnetje

Meer informatie over het verre infrarood

Infrarood golven zijn een deel van het natuurlijke lichtspectrum van de zon, zonder de voor de huid schadelijke ultraviolet stralen. NASA en andere organisaties gebruiken de infrarood verwarmingstechnologie reeds vele jaren; tevens heeft de infrarood technologie een ware revolutie teweeg gebracht in de gezondheids- en schoonheidssector over de hele wereld.

Het is het absoluut meest gezonde infrarood voor zowel mens als dier. Voor personen met o.a. reumatische luchtweg-, spier-, hooikoorts- en huidklachten ondervinden vele positieve uitwerkingen. Ook operatie-wonden en overige verwondingen bij zowel mens als dier helen sneller dankzij het gezonde verre infrarood.  Infrarood langegolven zijn een vorm van lichtenergie van de zon, maar omwille van de lange golflengte niet zichtbaar voor het menselijke oog. Het heeft de eigenschap binnen te dringen, uit te splitsen, af te stralen en te weerkaatsen.

Maxxinno infrarood iHeatpanels zenden infraroodgolven van 10.000 nanometer (nm) uit. Dit bevindt in de biogenetische range. Biogenetische infrarood energie is belangrijk en weldoend voor alle levende wezens.

Infrarood langegolven hebben de eigenschap binnen te dringen, uit te splitsen, af te stralen en te weerkaatsen. Het verwarmt niet de lucht maar alle objecten binnen het bereik van een warmtepaneel. Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen onze infrarood verwarming en elke andere conventionele convectie verwarmingsmethode dat wél de lucht verwarmt.

Bij convectieverwarming wordt de lucht verwarmd. Bij stralingswarmte wordt de uitgestraalde warmte echter opgenomen door alle vaste lichamen in de ruimte. Deze opgenomen warmte wordt vervolgens de ruimte ingestuwd waardoor deze aanvoelt als een aangename warme deken die zacht op je lichaam neerdaalt.

Met een conventioneel verwarmingssysteem is het onmogelijk om een constante temperatuur, stofcirculatie en vochtigheid exact te controleren. Temperatuurverschillen van 3 tot zelfs 7 graden tussen vloer en plafond zijn heel gewoon; dit komt vooral door het feit dat warme lucht stijgt, waardoor koude lucht wordt aangezogen. Hierdoor ontstaat een luchtstroom die stofdeeltjes met zich meeneemt. De vochtigheid die veroorzaakt wordt door de convectie kan schimmels doen ontstaan. Convectieverwarming veroorzaakt hogere stookkosten omwille van nog andere inefficiënties.

Ons iHeatpanel verwarmt geruisloos en snel alle objecten middels accumulatie.

Wanneer het onzichtbare infraroodlicht vaste lichamen raakt zoals meubels, vloeren, wanden, personen e.d. worden deze opgewarmd tot de gewenste temperatuur zoals u deze ingesteld heeft op de thermostaat. Deze objecten absorberen en reflecteren de warmte op snelle en zeer aangename wijze terug naar de omliggende ruimte.

Wanneer de infrarood langegolven in de opperhuid van een lichaam indringen, dan wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie. Het warmte-effect tussen de lagen van de opperhuid zorgt ervoor dat de bloedvaten zich meer openen en dus ontstaat er een beter bloeddoorstroming, de warmte die hierdoor wordt gegenereerd zorgt er tevens voor dat het lichaam giftige stoffen beter afstoot. Reeds vele jaren geleden is in diverse laboratoria aangetoond dat deze weldadige warmte een zeer positief effect heeft op o.a. reuma, huidproblemen, spierziekten, luchtwegproblemen en allergieën. U vindt hier veel informatie van terug op het internet.

Het maximale temperatuurverschil tussen vloer en plafond is +/- 2°, en veroorzaakt daardoor geen onbehaaglijk gevoel. De vochtigheid blijft constant, en er wordt geen luchtcirculatie veroorzaakt door ons warmtepaneel. Hierdoor worden er dus geen stofdeeltjes verspreid in de lucht en ontstaan er geen schimmels.

De thermostaten regelen de temperatuur in stappen van 0,1 °C, en overhitten in geen enkel geval het lokaal. Dit is de belangrijkste reden voor een grote energiebesparing. De thermostaat werkt via een stabiele PI regelaar, die regelt over meer dan 15 stappen.

Op het display kan men de temperatuur naar wens verhogen of verlagen per 0,5 °C, dit terwijl de opgemeten temperatuur tot 0,1 °C nauwkeurig wordt geregeld om de gewenste temperatuur constant te kunnen houden en om zodoende de energiebesparing te kunnen handhaven. Omwille van het feit dat er elektrische stroom verbruikt wordt in functie van de geregelde verhogende of verlagende stappen, is het energieverbruik van onze iHeatpanels bijzonder laag; de panelen verbruiken slechts zoveel energie als echt nodig om de kamertemperatuur op peil te houden.

Maxxinno - Agrarisch iHeatpanel