Veelgestelde vragen over infrarood verwarming

Wat is het verschil met uw infrarood en het “gewone” infrarood?

Het is in 1999 gelukt om in het infraroodspectrum de 10.000 nm te bereiken terwijl het reeds bestaande conventionele infrarood ongeveer 700 nm bevat. Met 10.000 nm zitten we in het “zwarte gebied” wat o.a. wil  zeggen dat het geen licht geeft, al het andere geeft rood/oranje licht. Tevens is 10.000 nm het hoogst bereikbare en het meest gezonde gebied. Een grote vergissing die soms wordt gemaakt is dat sommige denken dat het elektrische verwarming is, dit is niet het geval. Onze iHeatpanels worden elektrisch áángestuurd en dat is met name qua energieverbruik een wezenlijk verschil. Verwarmen met infraroodverwarming van Maxxinno is daarom energie besparen!

Kunnen de infrarood panelen worden gedecoreerd of beschilderd?

Een foto of schilderij aanbrengen op een iHeatpanel behoort bij Maxxinno niet tot de mogelijkheden. Het iHeatpanel is namelijk een serieuze hoofdverwarming waardoor het aan bepaalde specificaties en wensen moet voldoen. Kleuren absorberen namelijk ook warmte en dat geeft een hoger energieverbruik tezamen met een kortere levensduur. Vaak brandt het na verloop van tijd ook in het glas, dit laat zich zien door een geel/bruin vlekkerig geheel. Ook is het zo dat een infrarood verwarming aan het plafond het grootste stralingsbereik geeft en dat is weer gunstig voor het energieverbruik. Vanaf het plafond kan de warmte ook aanzienlijk beter accumuleren in de fysiek aanwezige objecten.

Hoe wordt de warmte uitgestraald?

De panelen zenden de warmte-energie onder een hoek van ongeveer 170º uit. Dit houdt in dat de energie in alle richtingen wordt uitgezonden en niet alleen recht naar beneden. Middels reflectie via wanden, meubels, personen e.d. komt de warmte terug waardoor de ruimte zich vult met deze warmte.

Zijn er verschillen bij het opwarmen van een stenen of een houten gebouw?

Ja. Hout absorbeert infrarood energie sneller. Steen houdt de warmte langer vast. De verschillen zullen elkaar op den duur in de praktijk vrijwel opheffen.

Kan een infrarood iHeatpanel ook buiten als terrasverwarming gebruikt worden?

Ja, mits het paneel beschermd is tegen weersinvloeden zoals regen. U kunt een uiterst aangename temperatuur bereiken als u in de winter buiten zit. Door accumulatie wordt uw lichaam en alle in uw omgeving zijnde zaken verwarmd alsof er een warme deken op u neerdaalt. Een zeer aantrekkelijke bijkomstigheid is dat biogenetisch infrarood warmte zich niet laat verplaatsen door de wind waardoor er geen temperatuurwisselingen ontstaan. De infrarood iHeatpanels van Maxxinno zijn daarom ook geschikt als terrasverwarming.

Mag ik uw iHeatpanels ook in een huurwoning plaatsen?

Praktisch alle woningbouwverenigingen hebben regelgevingen, hier moet u rekening mee houden. iHeatpanels kunt u in principe ook in een gehuurde woning plaatsen. De bestaande CV kachel in een huurwoning mag u echter nooit demonteren. Wel kunt u deze natuurlijk uitschakelen, dit geeft u naast het klimaat comfort / besparing ook de mogelijkheid uw woning in te richten op elke door u gewenste wijze. Uw cv armaturen kunt uit het zicht nemen d.m.v. een meubelstuk / aftimmering.

Verouderen de panelen?

Nee, de iHeatpanels zullen met de tijd niet minder gaan presteren of een andere infrarood golflengte gaan produceren. Doordat we zelf produceren weten we exact welke kwaliteitsonderdelen verwerkt worden. Hierdoor denken we dat een iHeatpanel minimaal 20 jaren blijft presteren zonder in te boeten op kwaliteit. Wilt u meer lezen over onze infrarood panelen, meer dan in deze veelgestelde vragen over infrarood verwarming staat, dan verwijzen wij u naar de pagina over onze iHeatpanels.

Wat wordt bedoeld met homogene luchtcondities?

Homogene luchtcondities houdt in dat de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid in de gehele ruimte gelijk zijn. De temperatuur aan het plafond en aan de vloer zijn vrijwel gelijk. De luchtvochtigheid zal onder normale omstandigheden ongeveer tussen 40% en 50% liggen.

Kan men zich verbranden aan de infrarood panelen?

Nee. De panelen zullen warm/heet aanvoelen, maar glas is een slechte warmtegeleider en daarom zal er onvoldoende energie naar de huid worden getransporteerd. Uiteraard moet een iHeatpanel niet gebruikt worden als kapstok voor kleding en dergelijke.

Kan een Infrarood iHeatpanel mijn alarminstallatie storen?

Nee. De uitgezonden energie is een andere golflengte welke niet door infrarood sensoren wordt waargenomen. De I.S.D. (bijgeleverde draadloze thermostaat) zit op een specifieke frequentie waardoor storingen op andere zend-/ontvangstapparatuur niet voor komt. Meer over de golflengte leest u elders in onze veelgestelde vragen over infrarood verwarming.

Hoe verwarmt infrarood mijn lichaam ?

Infrarood warmte verwarmt in eerste instantie alles wat binnen haar bereik aanwezig is, dus ook uw lichaam of dat van uw huisdier. Het is daarom dat reumatische klachten en spierpijn worden verlicht. Meerdere fysiotherapeuten gebruiken inmiddels onze panelen met succes in hun praktijk.

Kan ik uw infrarood panelen ook in mijn caravan/chalet plaatsen?

Onze panelen zijn in principe overal te plaatsen. Chalets, caravans, tuinhuisjes, theehuisjes, stallen, garages, etc. hebben niet altijd de isolatie/beglazing als een “normale woonruimte”. Bij onze verwarming is isolatie in principe niet of minder van belang omdat de warmte ook in de wanden wordt opgenomen.

Wat doet uw infrarood warmte met onze parketvloer?

Omdat hoogfrequent infrarood door inductie/accumulatie van binnenuit verwarmt, is het ideaal voor alle houtsoorten, zowel voor wanden, vloeren, plafonds alsook kozijnen e.d. Indringend vocht krijgt door accumulatie geen kans.

Wat moet ik doen aan onderhoud?

Niets. Na plaatsing van de panelen is het voor altijd gedaan met zaken als waterbakje vullen, ontluchten, bijvullen, doorspoelen, etc. Ons eerste proefpaneel is jaren geleden geplaatst en werkt tot op de dag van vandaag storingsvrij.

Worden alle infrarood panelen getest?

Ja, op de fabriek worden de iHeatpanels rigoureus getest en gecontroleerd op juiste werking en specificaties.

Schijnt de infrarood energie ook door vensters?

Ja, voor een gering deel schijnt de energie door vensters. Bij de berekeningen voor het aantal iHeatpanels voor een ruimte wordt rekening gehouden met de oppervlakte vloer en het soort vensterglas. Bij vensters ontstaat tevens een warmtebrug waardoor het comfort toeneemt en condensatie zal verminderen.

Waarom wordt gesproken over gezonde verwarming?

Omdat er geen transport van stof, huismijt en/of bacteriën plaatsvindt, zal een iHeatpanel geen overlast bezorgen waardoor personen met luchtwegproblemen, huidproblemen of allergieklachten (door o.a. huisstofmijten) een aanzienlijke verbetering van levenskwaliteit ontvangen. Doordat de infrarood warmte door het lichaam opgenomen wordt kan het ook zeer verlichtend werken voor spierpijn en reumatische klachten.

Wat is het verwarmingsbereik van een paneel?

De standaard iHeatpanels hebben een bereik van ongeveer 3,5 meter hoogte/diepte. Het is daarom dat een iHeatpanel beter niet tegen de wand kan worden geplaatst. Een iHeatpanel aan het plafond heeft tevens een groter bereik waardoor comfort en een lager energieverbruik realiteit zijn. Het warmtestralingsoppervlak wordt aangegeven per formaat iHeatpanel. Een groter formaat paneel geeft een grotere warmteafgifte in m².

Is infrarood verwarming vergelijkbaar met elektrische verwarming?

Nee, onze panelen worden elektrisch aangestuurd en dat maakt een groot verschil. Binnen een paar minuten wordt het paneel verwarmd waarna het verbruik met zo’n 2/3 of meer wordt teruggeschakeld. Na het opwarmen kan het infrarood zijn werk doen door middel van wrijving door atomen en moleculen die in elke ruimte aanwezig zijn.

Kan ik de iHeatpanels ook meeverhuizen?

Ja, middels een simpele demontage kunnen de panelen zonder meer meeverhuizen.

Kan ik mijn centrale verwarming vervangen?

iHeatpanels zijn uitermate geschikt als nieuwe hoofdverwarming ter vervanging van de centrale verwarming. Ze zijn milieuvriendelijk en u kunt al snel energie besparen.

Welke Maxxinno infrarood verwarming voordelen en nadelen bestaan er ?

Maxxinno verstrekt álle garanties betreffende haar infraroodverwarming. Dankzij onze high end producten en productie kunnen we zelfs 5 jaar garantie bieden naast een levensduur van maar liefst 25 jaar. Na het einde van deze levensduur zijn onze warmtepanelen volledig te recycleren of zelfs delen te vervangen waardoor het warmtepaneel weer voor de volle 100% te gebruiken is. Dát is wat wij duurzaam verwarmen noemen.

We kunnen dus in alle integriteit verkondigen dat een iHeatpanel van Maxxinno géén nadeel kent in haar infrarood verwarming apparatuur. Getuige hiervan zijn de inmiddels duizenden iHeatpanels die door onze klanten alweer 15 jaar onder volledige tevredenheid worden gebruikt. Deze tevredenheid bestaat, dankzij onze speciale Maxxinno thermostaat, uit een laag stroomverbruik en een zeer comfortabele ruimtetemperatuur. Zien en bewijzen? Maak een afspraak middels onze contactpagina en wij zullen het demonstreren én tevens worden naast een vrijblijvend advies ook al uw vragen beantwoord.

Onderstaand zullen wij dit onbegrip op eenvoudige wijze uiteenzetten zodat iedereen het begrijpt. Fossiele grondstoffen zoals gas zijn nu eenmaal een aflopende zaak, daarnaast geven dergelijke grondstoffen schadelijke emissies vrij voor mens en milieu. Anderzijds neemt het gebruik van zonnepanelen aanzienlijk toe. Dat het iHeatpanel i.c.m. zonnepanelen voor velen een ultieme synergie dragen is inmiddels bij de vele duizenden klanten van Maxxinno bekend. Niet alleen voor u, maar voor al wat leeft. Onze slogan heet niet voor niets al meer dan 15 jaar; “WELKOM IN ONZE WERELD WAAR COMFORT, GEZONDHEID, BESPARING EN MILIEU HAND IN HAND GAAN!

In dit overzicht van “veelgestelde vragen over infrarood verwarming” zullen wij een groot deel van de vragen die u mogelijk heeft kort en duidelijk beantwoorden. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan nodigen wij u van harte uit om een vrijblijvende afspraak te maken in ons Experience Center in Beneden-Leeuwen.

Het iHeatpanel van Maxxinno kent als infrarood verwarming geen enkel nadeel. Zo blijkt ook uit de veelgestelde vragen over infrarood verwarming. Als bedenker van “Het nieuwe verwarmen” en onze meer dan 15 jaar ervaring kunnen wij dit bevestigen. Dit tonen we ook dagelijks in de praktijk aan bij onze vele bezoekers. Niet alleen onze producten maar ook de wijze van verwarmen zelf, zijn uitgebreid getest door onafhankelijke instanties. De officiële certificaten en resultaten van deze onderzoeken worden uitgebreid aangetoond op onze website. U vindt deze op https://www.maxxinno.nl/downloads. Daarnaast is de wijze van het accumulerend verwarmen door Maxxinno ook zeer eenvoudig aan te tonen middels een warmtebeeldcamera.

Het unieke van een iHeatpanel bestaat uit het feit dat het, dankzij een speciale coating op de binnenzijde van het glas, de warmte onder een hoek van ongeveer 160° uitstraalt. De warmte wordt, als ware het een paraplu, vanuit uw plafond naar beneden verspreid. Dit is ook een minimale eis die gesteld dient te worden bij deze wijze van verwarmen. Dit onderscheidt ook het hoofdverwarmen van het bijverwarmen middels HF-infrarood verwarming. De temperatuurstijging van deze warmte in bijvoorbeeld wanden is reeds binnen minuten duidelijk meetbaar. Door het toepassen van ons advies, worden de wanden en overige fysieke materialen heel sereen met een paar graden verhoogd. De hoogte van deze temperatuur wordt bepaald door de samenstelling van het materiaal waaruit de wand bestaat. Massieve wanden zoals beton warmen traag (accumulerend) op, gipsplaten worden gezien als zachte materialen en warmen snel (accumulerend) op. In ons overzicht van veelgestelde vragen over infrarood verwarming gaan wij hier verder op in.

Wat houdt accumulerend verwarmen in?

Dit is niets minder dan door middel van wrijving opgewekte warmte creëren. Wanneer u op een koude winterse dag in uw handen wrijft, dan worden deze ook accumulerend verwarmd. Dit gebeurt op onmerkbare wijze. Simpel, neem de zon als voorbeeld. Ook de zon verwarmt op een accumulerende wijze. Wanneer u op een mooie zomerse dag op bloten voeten over een betontegel wandelt, dan verwarmt de zon uw lichaam. Uw voeten voelen het koude beton. Echter, ’s avonds is het precies andersom. De temperatuur van de lucht neemt af. Wanneer u dan op blote voeten loopt, dan zijn de betontegels en de wanden van een gebouw zeer aangenaam warm. Deze geven dan nog lange tijd warmte af terwijl de luchttemperatuur blijft afnemen. De woestijn is hier ook een mooi voorbeeld van. Overdag kan de temperatuur tot wel 50°C toenemen terwijl het ’s nachts bijna kan vriezen. Deze grote temperatuurverschillen ontstaan doordat de woestijn hoofdzakelijk uit zand bestaat, dit wordt gezien als een “zacht materiaal” of poreus materiaal; waaruit de warmte sneller verloren gaat dan bij hard materiaal. Doordat het indirect middels stilstaande lucht verwarmt, geeft het tevens een aangenaam effect voor personen met allergische- of astmatische klachten. Het geneest uiteraard niet, maar levenskwaliteit neemt aanzienlijk toe. De veelgestelde vragen over infrarood verwarming onderaan deze pagina gaan hier verder op in.

Meer weten? De praktijk ervaren? Voldoende antwoorden gevonden binnen de veelgestelde vragen over infrarood verwarming? Maak een vrijblijvende afspraak bij Maxxinno. U keert na bezoek huiswaarts na compleet te zijn geïnformeerd, en met een voor uw specifieke woning, kantoor- of bedrijfspand perfect passend advies.

Infrarood verwarming. Geheel nieuwe revolutionaire producten roepen natuurlijk vragen op. Onderstaand treft u het overzicht aan van veelgestelde vragen over infrarood verwarming die door onze klanten in het verleden zijn gesteld.

Voor enkele referentieprojecten verwijzen wij u graag naarhttps://maxxinno.nl/projecten

Mocht u na deze veelgestelde vragen over infrarood verwarming nog vragen hebben onze infrarood panelen en de werking ervan, dan kunt u altijd een afspraak maken met één van onze dealers, of langskomen op ons Experience Center. Ervaar de infrarood warmte zelf.

Ook vindt u meer informatie op enkele aan Maxxinno gelieerde sites. Dit zijn:
www.het-nieuwe-verwarmen.nlwww.infraroodverwarming.techwww.infraroodverwarmingbadkamer.nlwww.infraroodwarmtepanelen.nlwww.projectverwarming.nlwww.verwarmingelektrisch.nlwww.iheatpanel.nlwww.infraroodverwarmen.nl