maxxinno infrarood verwarming

Meest comfortabel en gezonde verwarming ooit!

THE ORIGINAL! AV- verwarming infrarood van Maxxinno als een alles vervangende hoofdverwarming wint steeds meer terrein. Kies daarom ook voor zekerheid en kwaliteit zoals vele duizenden dat al vóór u deden en laat u informeren door de passie van ons team. Maxxinno warmtepanelen zijn bedoeld als hoofdverwarming en het is daarmee hét professionele product dat al het overige aan verwarming vervangt. Het is tevens een zeer aantrekkelijk alternatief voor uw elektrische centrale verwarming.

Kiest u bij infraroodverwarming voor het origineel dan kiest u voor zekerheid en alle garanties. Naast een hoog comfort en een gegarandeerde besparing, een ook maar liefst 5 jaar garantie!

Energieverbruik van een infraroodverwarming:

Is infrarood verwarming de meest effectieve weg naar aardgasvrij? De verbruikskosten van infrarood-panelen zijn uiteraard afhankelijk af van het juiste product. De techniek in een infraroodpaneel en zeker ook de thermostaat bepalen zowel het verbruik als het comfort. De hoek van waaruit het HF wordt uitgezonden bepaalt het aantal m2 vloeroppervlak dat kan worden bereikt. Het is dus de kunst om met een zo laag mogelijk piekvermogen, zoveel mogelijk m2 te kunnen bestrijken. Het is daarom van groot belang dat een infraroodpaneel aan het plafond wordt geplaatst. Een andere belangrijke zaak is dat het bereik in diepte minimaal 3mtr (vloer) bereikt. Zonder dat het onaangenaam wordt zal de vloer dan tevens worden opgewarmd. Dit noemen verwarmen op basis van accumulatie. Alle fysiek aanwezige materialen binnen het bereik van een paneel worden heerlijk aangenaam opgewarmd. Deze warmte laat deels los en vult uw ruimte. Een goed product verwarmt dus niet met lucht, maar natuurlijk wel indirect de lucht.

Tip: Met b.v. een 1300W infrarood paneel moet u moeiteloos en relatief snel 25m2 vloeroppervlak aangenaam kunnen verwarmen.

Meer informatie op https://maxxinno.nl/ of op https://iheatpanel.nl/nl/

maxxinno infrarood verwarming

Een unieke voor stralingswarmte bedoelde IR-thermostaat.

Voor het verwarmen met HF- stralingswarmte moet deze “dimmend” schakelen. D.w.z. opstarten met het piekvermogen van een paneel waarna het verbruik sterk afneemt. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt dan moet deze terugschakelen (niet uit) naar een laag vermogen en vervolgens de temperatuur traploos (dimmend) vasthouden. Dit vasthouden van de temperatuur dient te geschieden met een variabel wattage. (dus niet meer het piekvermogen). Dit alles tezamen zorgt voor een stabiel klimaat en een zo laag mogelijk stroomverbruik.

De thermostaat is bij infrarood verwarming van wezenlijk belang. Een conventionele thermostaat (zoals de meeste) is bedoeld voor convectie verwarming (c.v. gas of warmtepomp) oftewel verwarmen middels luchtverplaatsing. U begrijpt dat stralingswarmte in geen enkel opzicht vergelijkbaar is met stralingswarmte. Voor beiden geldt dus dat een speciale thermostaat noodzakelijk is voor een laag verbruik en een hoog comfort.

Veel thermostaten regelen de temperatuur middels een eenvoudige aan/uitschakeling. Hierdoor ontstaat als vanzelfsprekend een schommeling in de temperatuur. De warmtebron moet immers eerst zelf opwarmen voordat er warmte kan worden afgegeven. Deze vertraging zorgt voor een nog wat lagere temperatuur en tevens is er daardoor meer tijd nodig (lees: temperatuurschommeling en meer energieverbruik) om bij te verwarmen naar de gewenste temperatuur. Oók belangrijk is dat er uitsluitend en alleen die hoeveelheid energie wordt verbruikt dat nodig is om dat beetje bij-verwarmen ook weer aan te vullen.

Waar let je op wanneer je overweegt om over te gaan naar infrarood verwarmen?

1. Ga recht voor een paneel staan op 3,5m afstand. Je zal dan zowel dicht bij het paneel alsook verder weg altijd de warmte aangenaam kunnen ervaren en daarnaast ook meten.
2. Ga vervolgens haak onder een hoek van 160º naast het paneel staan op 3.5m afstand. Je zal ook dan de warmte aangenaam moeten kunnen ervaren.
3. Voel aan de achterzijde van een paneel. De temperatuur mag hier niet hoger zijn dan handwarm. (een hogere temperatuur geeft warmte- en energieverlies).

Voldoet het warmtepaneel aan het bovenstaande? Zo ja, dan heeft u kennis gemaakt met een Maxxinno infrarood hoofdverwarming voor uw gehele pand.

Maxxinno stelt het milieu centraal.
Maxxinno levert een onderhoudsvrij verwarmingssysteem met een lange levensduur van 25 jaar. Daarnaast is het systeem na 25 jaar ook geheel recyclebaar. Het paneel produceert geen CO2 en geeft geen elektrosmog.

Andere belangrijke voordelen van Maxxinno AV warmtepanelen zijn;
Veel m2 vloeroppervlak met één enkel Maxxinno plafondpaneel
Een zeer comfortabele snelle verwarming die aanvoelt als een zachte warme deken die op u neerdaalt.
Een snelle en dus kostenbesparende installatie.
Een besparing in uw stookkosten van 40% dankzij onze unieke thermostaat.
De meest gezonde verwarming ooit.
Een levensduur van minimaal 25 jaar.
Maar liefst 10 jaar gratis garantie op een Maxxinno paneel.
Geen onderhoudscontract wat u een jaarlijkse besparing oplevert van minimaal € 2000,00 euro. Daar kunt u al flink wat elektra voor inkopen.
Sinds 18 jaar geen uitval bekend dankzij de onze Nederlandse degelijke  kwaliteit en het gebruik van uitsluitend de beste materialen.
Een kosteloos advies voor uw specifieke pand en een uitgebreide demonstratie op ons kantoor van 550m2 dat we dagelijks op 23°C verwarmen is op afspraak mogelijk (full electric gebouw).

maxxinno infrarood verwarmen badkamer

Infraroodpaneel met thermostaat:

Stralingswarmte is op geen enkele wijze te vergelijken met luchtverwarming (convectie, c.v. gas, c.v. olie, straalkacheltje elektrisch, etc.). Bij stralingswarmte op basis van HF-infrarood hoort een daarvoor speciaal ontwikkelde thermostaat. Maxxinno levert haar warmtepaneel daarom uitsluitend met de eigen unieke thermostaat. Dankzij deze thermostaat worden exact de gewenste temperaturen bereikt door de gehele ruimte en wordt er een besparing op uw stookkosten van 40% zelfs gegarandeerd.

Onderstaand vindt u een greep uit de voordelen bij gebruik van een Maxxinno hoofdverwarming;

Installatie-
kosten:
Geen tot zeer lage kosten (plug & play)
Onderhoudscontract: Geen
Levensduur: 20 tot 25 jaren
Comfort: Zeer hoog en snel
Garantie: 5 jaar gratis
Energieverbruik: Besparingen op uw stookkosten van 40% zondermeer mogelijk.
Thermostaat / aansturing: Maxxinno thermostaat besparend en speciaal voor IR-verwarming. (Stralingswarmte)
Meer weten? Wij verwarmen in ons 400m2 gasloos bedrijfspand alle kantoorruimten op een temperatuur van 23°C zodat u naast een complete uitleg en alle antwoorden op uw vragen waarbij u ook nog eens een persoonlijke ervaring kunt opdoen.

Het nieuwe elektrische verwarmen (Uw huis verwarmen met stroom).

Of het nu is voor een WONING, KANTOOR, WINKEL, ZORGINSTELLING, VAKANTIEWONING, SPORTVERENIGING, HOBBYRUIMTE, INDUSTRIE, KASSENBOUW of welke ruimte dan ook. Maxxinno heeft gegarandeerd ALTIJD… voor elke ruimte een 100% passende oplossing in infrarood verwarming.

Dus warmte, zoals warmte altijd al bedoeld is. Vanaf nu geen ontsierende en stoffige c.v. buizen en armaturen meer aan de wand. Geen onderhoud, geen hoge installatiekosten, geen irritante geluiden, geen geïrriteerde huid of last van contactlenzen, maar een zachte warme deken die op u neerdaalt. De temperaturen worden per ruimte gestuurd, zodat een ongebruikte ruimte ook niet onnodig verwarmd hoeft te worden. En dus last but not least… altijd een zeer snelle en comfortabele temperatuur, én een aantrekkelijke energiebesparing.

Hoe functioneert een infrarood verwarming?

Een stralingsverwarming genereert infraroodstraling en is vergelijkbaar met het heerlijke gevoel van zonnewarmte. In tegenstelling tot conventionele verwarming verwarmt een Maxxinno paneel niet de lucht, maar de omliggende gebieden die zich binnen het bereik van een paneel bevinden. Fysieke materialen, wanden, vloeren, meubels, personen e.d. worden op zeer aangename temperaturen verwarmd. Tijdens en na het opwarmen van deze fysieke materialen wordt de warmte weer vrijgegeven aan de ruimte. Dus daarna wordt de “lucht” in een ruimte verwarmd. Het is erg belangrijk dat de voorzijde van een infrarood paneel uit glas bestaat. Glas geeft deze “warmte-uitstraling” namelijk het snelst vrij en tevens wordt het grootst mogelijke bereik behaald. De meest ideale temperatuur van dit glas is tijdens het opstarten (ongeveer 130°C) waardoor de warmte zo ver mogelijk en toch zeer aangenaam de ruimte wordt ingestraald. Bij deze temperatuur worden de grootste afstanden qua warmte behaald en vindt er dus een snelle verwarming plaats van uw ruimte. Nadat de temperatuur is behaald neemt de warmte van het glas af tot ongeveer 40°C (lichaamstemperatuur). (De achterzijde van een infraroodpaneel is bij normaal gebruik max. 25°C). Bij een glazen warmtepaneel is de warmte merkbaar tot op een afstand van ongeveer 3 tot 4m, ongeveer 10x het bereik van een convectie (c.v.) dus. Of u nu 50cm of 3m van een paneel verwijderd bent, de warmte-uitstraling van een paneel is altijd comfortabel! Ook zeer duurzaam verwarmen? Neem dan nu contact op!

maxxinno infrarood verwarming badkamer

U kunt geaccumuleerde warmte in fysieke materialen in beperkte mate vergelijken met de zon.

Voorbeeld: wanneer de zon een uurtje uw tuin verwarmt en vervolgens voor een uurtje achter de wolken verdwijnt, dan zullen uw buitenmuren en uw bestrating nog een lange tijd warmte uitstralen terwijl de lucht al is afgekoeld. (geaccumuleerde warmte).

Er worden ook infraroodpanelen met een kunststof of metalen oppervlak aan de voorzijde aangeboden. Deze hebben meestal een bereik tot maximaal 1 meter en zijn bedoeld als “infrarood bijverwarming”. De oppervlaktetemperatuur van dergelijke panelen bedraagt in veel gevallen ongeveer 90°C. Wanneer u met een infrarode bijverwarming van 90°C oppervlaktetemperatuur een ruimte wilt opwarmen, dan zult u meer panelen moeten plaatsen met een hoger verbruik. Dit hogere verbruik is dan noodzakelijk omdat de plaat geaccumuleerd wordt verwarmd (lage reikwijdte) en niet de fysieke materialen. Een dergelijk paneel zal dan als hoofdverwarming lang moeten doorverwarmen doordat de uitgestraalde warmte nagenoeg direct naar het plafond zal stijgen (vergelijkbaar met c.v. oftewel convectie).

De stookkosten bij gebruik van infraroodpanelen, stroomverbruik en berekening van warmtebelasting.

Het wattage van een infrarode hoofdverwarming en het daarbij behorende formaat van een paneel bepalen het aantal vierkante meters dat verwarmd kan worden.

Hoeveel Watt heb ik nodig per vierkante meter voor mijn infrarood verwarming en hoe hoog is het verbruik voor een radiator per ruimte? Bij gebruik van een infrarood warmtepaneel zijn 2 essentiële factoren bepalend: de warmtebelasting (Wattage per vierkante meter) en het warmteniveau. Een optimaal geïsoleerde ruimte is altijd te adviseren maar speelt bij infrarood verwarming een minder grote rol dan bij convectie. Bij convectie wordt namelijk alleen de omgevingslucht verwarmd en in veel mindere mate de fysieke materialen. Doordat convectie-verwarming door de ruimte circuleert zal deze steeds weer worden afgekoeld en zal de restwarmte opstijgen naar het plafond.

Het berekenen van welk paneel u per ruimte nodig heeft.
Doordat men met infrarood verwarmen geen lucht verwarmt maar accumulerend, wordt er niet gerekend met een hoeveelheid kubieke meters inhoud, maar met het aantal m2 vloeroppervlak x 50w. Daarbij telt men zoals bij de meeste verwarmingssystemen ongeveer 20% op voor overcapaciteit. Bedenk hierbij dat een infraroodpaneel qua capaciteit nooit te groot kan zijn, wel te klein.

Infrarood verwarming met het Maxxinno paneel kort samengevat.

Economisch: 40% of meer besparen op uw energierekening, dankzij het gebruik van onze intelligente draadloze thermostaat.
Milieuvriendelijk: geen emissie-uitstoot, geen geur, geen geluid, geen onderhoud, geen installatiekosten.
Zeer gezond: hoogfrequent infrarood geeft een positief effect op spieren, gewrichten, luchtwegen, bloedcirculatie etc.
Eenvoudige installatie: verbinden met 220/230v, gaten boren, inhaken en u kunt binnen enkele minuten comfortabel verwarmen.
Onderhoud en kosten: zelf eenvoudig plaatsen bespaart u installatiekosten én het paneel van Maxxinno vraagt geen onderhoud.
Betrouwbaarheid: alle producten kunnen vrijblijvend op afspraak worden gedemonstreerd. U kunt dan binnen enkele minuten de prettige warmte ervaren.

Voor enkele referentie-projecten verwijzen wij u graag naar: https://www.maxxinno.nl/projecten

Kies ook voor het origineel…
Kies ook voor een iHeatpanel van Maxxinno…
Kies ook voor zekerheid en kwaliteit!

Extra informatie vindt u ook op onze aanvullende website www.verwarmingelektrisch.nl

Infrarood verwarming van Maxxinno: het nieuwe verwarmen