Onderstaand meer informatie betreffende het energieverbruik van infraroodpanelen van Maxxinno.

Als vuistregel kunt u er bij een Maxxinno infrarood verwarming van uitgaan dat een besparing op verwarmingskosten in verreweg de meeste situaties om en nabij 60% (of meer) gunstiger uitvallen in vergelijking met andere systemen. Hoe het energieverbruik van infraroodpanelen dit mogelijk maakt, leest u op onze pagina over onze gepatenteerde thermostaat.

Daarnaast bespaart u extra op het volgende:

 • Geen installatiekosten (in principe zelf te plaatsen).
 • Geen onderhoud dus geen onderhoudskosten.
 • U bespaart extra energie doordat elke ruimte een eigen thermostaat heeft waardoor u elke ruimte een eigen temperatuur kunt geven.
 • Minder warmteverlies bij het openen van ramen en deuren doordat er accumulerend wordt verwarmd.
 • De eenvoudig installatie maakt het mogelijk om iHeatpanels mee te verhuizen.

De totale aanschaf- en installatiekosten bij Maxxinno infrarood verwarming zijn het laagst in vergelijking met andere bekende systemen. Met dit laatste bedoelen we verwarmingssystemen die een energiebron als bijvoorbeeld elektriciteit, aardgas, stikstof, kolen, ontgaste steenkool, pellets of hout gebruiken. Installatiekosten zijn niet van toepassing daar men een iHeatpanel zelf eenvoudig kan installeren.

Qua vergelijking met exploitatiekosten staan iHeatpanels op de eerste  plaats. Telt men daar bovenop de besparing van een Maxxinno infrarood verwarming op betreffende het installeren, onderhoud en het besparen van ruimte, dan zal een iHeatpanel altijd de grote winnaar zijn.

maxxinno energieverbruik iheatpanels
maxxinno verbruikskosten

Wat levert een Maxxinno paneel u nog meer op?

 • Een zeer gezond leefklimaat voor mens en dier.
 • Aanzienlijk sneller comfortabel verwarmen in vergelijking met conventionele systemen.
 • Doordat de warmte vanuit het plafond wordt verspreid ontstaat een gelijkmatig verdeelde warmte door de gehele ruimte.
 • Minder last van droge huid, droge mond, allergieën, luchtwegirritaties-, gewrichts- en spieraandoeningen.
 • Geen elektrosmog en geen CO2 uitstoot.
 • Geen ruimteverlies voor het plaatsen van een c.v. kachel.
 • Bij gebruik van bijvoorbeeld een PV installatie (zonnepanelen) ontstaat er een combinatie van comfort en besparing.

* Aangezien Maxxinno uitsluitend een alles vervangende hoofdverwarming produceert en aanbied is een passend advies van belang. Kleine verschillen kunnen namelijk ontstaan door bijvoorbeeld; vrijstaande woning, hoekwoning, appartement, het verschil in afmeting van badkamers, de energieprijzen van uw leverancier, isolatiewaarden, een wisselende buitentemperatuur, hoeveelheid glasoppervlak en een gewenste ingestelde temperatuur op de thermostaat.

Infraroodverwarming van Maxxinno vertegenwoordigt een zeer efficiënte en daardoor een zeer rendabele en comfortabele oplossing op het gebied van verwarming. Niet alleen in de aanschafkosten, onderhoudskosten en installatiekosten maar ook qua verbruikskosten zijn in vergelijking met alle andere warmtebronnen absoluut zeer interessant.

Uiteraard wenst u aantoonbare resultaten te zien. Dat is mogelijk middels een bezoek op afspraak in ons bedrijf. Maxxinno is inmiddels meer dan 20 jaren volledig van het gas, en verwarmt dus uitsluitend met de eigen producten. Maak een afspraak door te klikken op https://maxxinno.nl/contact/ of bel: 0487 769 049 en u wordt volledig geïnformeerd.

Energieverbruik van infraroodpanelen - breng uw energiekosten omlaag met Maxxinno infraroodverwarming - ook in badkamer