Onderstaand meer informatie betreffende het energieverbruik van infraroodpanelen van Maxxinno.

Als vuistregel kunt u er bij een Maxxinno infrarood verwarming van uitgaan dat een besparing op verwarmingskosten in verreweg de meeste situaties om en nabij 40% (of meer) gunstiger uitvallen in vergelijking met andere systemen. Hoe het energieverbruik van infraroodpanelen dit mogelijk maakt, leest u op onze pagina over onze gepatenteerde thermostaat.

Daarnaast bespaart u extra op het volgende:

 • Geen installatiekosten (in principe zelf te plaatsen).
 • Geen onderhoud dus geen onderhoudskosten.
 • U bespaart extra energie doordat elke ruimte een eigen thermostaat heeft waardoor u elke ruimte een eigen temperatuur kunt geven.
 • Minder warmteverlies bij het openen van ramen en deuren doordat er accumulerend wordt verwarmd.
 • De eenvoudig installatie maakt het mogelijk om iHeatpanels mee te verhuizen.

Grafiek 1. (rechts boven) De totale aanschafkosten en installatiekosten bij Maxxinno infrarood verwarming zijn het laagst in vergelijking met andere bekende systemen. Met dit laatste bedoelen we verwarmingssystemen die een energiebron als bijvoorbeeld elektriciteit, aardgas, kolen, ontgaste steenkool of hout gebruiken. Installatiekosten zijn niet van toepassing daar men een iHeatpanel zelf eenvoudig kan installeren.

Grafiek 2. Qua vergelijking met exploitatiekosten staan iHeatpanels op de tweede plaats dicht achter de warmtepompen. Telt men de besparing van een Maxxinno infrarood verwarming op betreffende het installeren, onderhoud en het besparen van ruimte, dan zal een iHeatpanel altijd de grote winnaar zijn.

maxxinno energieverbruik iheatpanels
maxxinno verbruikskosten

Wat levert een Maxxinno paneel u nog meer op?

 • Een zeer gezond leefklimaat voor mens en dier.
 • Aanzienlijk sneller verwarmen in vergelijking met conventionele systemen.
 • Doordat de warmte vanuit het plafond wordt verspreid ontstaat een gelijkmatig verdeelde warmte door de gehele ruimte.
 • Minder last van droge huid, droge mond, allergieën, luchtwegirritaties-, gewrichts- en spieraandoeningen.
 • Geen elektrosmog en geen CO2 uitstoot.
 • Geen ruimteverlies voor het plaatsen van een c.v. kachel.
 • Bij gebruik van bijvoorbeeld een PV installatie (zonnepanelen) ontstaat er een combinatie van comfort en besparing.

* Onze voorbeelden kunnen door specifieke omstandigheden licht afwijken, maar in veruit de meest situaties zullen deze echter in alle redelijkheid overeenstemmen met uw eigen situatie. Kleine verschillen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld; vrijstaande woning, hoekwoning, appartement, het verschil in afmeting van badkamers, de energieprijzen van uw leverancier, isolatiewaarden, een wisselende buitentemperatuur, hoeveelheid glasoppervlak en een gewenste ingestelde temperatuur op de thermostaat.

Infraroodverwarming van Maxxinno vertegenwoordigt een zeer efficiënte en daardoor een zeer rendabele en comfortabele oplossing op het gebied van verwarming. Niet alleen in de aanschafkosten, onderhoudskosten en installatiekosten maar ook qua gebruikskosten in vergelijking met alle andere warmtebronnen.

Energieverbruik van infraroodpanelen - breng uw energiekosten omlaag met Maxxinno infraroodverwarming - ook in badkamer