BRUNA FRANEKER.

Beneden Leeuwen - maart 2018

Maxxinno en Bruna Franeker - infrarood verwarming

Ook Bruna Franeker draagt met grote tevredenheid de producten van Maxxinno een warm hart toe. Boven de toegang was een “warmtegordijn" geplaatst om de kou buiten te houden. Een dergelijk systeem blaast bij veel winkelbedrijven met kracht tot aan de vloer een warme lucht omlaag waarbij er vaak meer dan 20kWu (20.000w!) per uur wordt verbruikt. Na het plaatsen van 1 enkele Maxxinno verwarming met een piekverbruik van 2000w wordt er in alle opzichten een groot voordeel behaald. Enkele van deze voordelen zijn een enorm verschil in verbruik, geen lawaai meer, geen stofverplaatsing, en meer comfort bij de kassa’s.

Het is bij winkels een veel gehoord probleem. Bij veel winkels staan de deuren tijdens openingstijden wijd open waardoor de luchtverwarmingsinstallaties van met name boven de ingangen op volle toeren draaien. De geeft een enorm verbruik en van comfort is nagenoeg geen sprake. Logisch eigenlijk, verwarmde lucht waait, terwijl het tegelijkertijd afkoelt, alle kanten op of trekt direct naar buiten.

Openstaande winkeldeuren.
Openstaande winkeldeuren zorgen tijdens de wintermaanden voor een meer uitnodigend winkelgebied. Tegelijkertijd klinkt door het hele land de roep om milieuvriendelijke maatregelen en de té hoge stookkosten voor ondernemers af te laten nemen. De warmte verdwijnt naar buiten of de koude buitenlucht wordt de winkel ingeblazen. De deuren sluiten zou misschien een optie kunnen zijn maar als je veel bezoekers krijgt, dan blijft die deur toch regelmatig openstaan en komt er koude lucht binnen. Bij gesloten deuren is tevens extra sterke verlichting gewenst om er niet als 'gesloten' uit te zien maar ook dat dat verbruikt weer stroom. Vele winkels, hotels en restaurants bezuinigen noodzakelijk op verwarming en vaak ziet men personeel de hele dag koukleumen omdat er niet voldoende verwarming is doordat de deur open staat. Dit geldt met name bij recepties waarvan de balie zich direct of nabij bij de in/uitgang bevind.

De meeste klachten van personeel met daarbij het hoogste ziekteverzuim komt van de zijde van grootwinkelbedrijven. Rijen kassa's staan direct voor de in/uitgang en tocht heeft daar vrij spel. Het zal u ook niet ontgaan zijn dat kassapersoneel soms met een jas aan zijn/haar werk moet doen.

Wenst u ook een passend advies voor uw winkelbedrijf?
Neem dan contact op met www.maxxinno.nl (info@maxxinno.nl) zodat u en uw personeel er warmpjes bijzit. Of zoek een gecertificeerde infraroodverwarming dealer bij u in de buurt.