Maxxinno - Over ons 01

Een stukje geschiedenis van het al vele jaren centraal verwarmen. 

Het allereerst geregistreerde centrale verwarmingssysteem voor woningen middels luchtverplaatsing, deed in Nederland haar intrede in het jaar 1825. Koude lucht streek hierbij langs verhitte buizen in een centrale stookinrichting waarmee de lucht via kanalen naar naastgelegen ruimten werd geleid. Hierbij werden hout, kolen of turf als brandstof gebruikt. Dergelijke luchtverwarming systemen werden in beginsel vooral toegepast in omvangrijke gebouwen zoals overheidsgebouwen, scholen, fabrieken, ziekenhuizen en vergelijkbare gebouwen.

Veel vroeger, al in 1716, werd er echter al een warmwatersysteem gebruikt voor het verwarmen van kassen in Engeland en meer dan honderd jaar later werden de eerste warmwatersystemen in Londense woningen geïnstalleerd. In Nederland werden relatief snel daarna de landbouwkassen met warmwatersystemen voorzien. De allereerste woning met een warmwatersysteem werd in 1838 in Amsterdam gerealiseerd. Na 1850 werd het (voornamelijk op kolen) warmwatersysteem op grote schaal toegepast.

In eerste instantie werd er tot aan de Eerste Wereldoorlog een centrale verwarming hooguit in dure herenhuizen toegepast. Daarna kwam het langzaam binnen het bereik van minder welgestelde gezinnen. In die tijd werd men ook vaak nog aangesloten op een lokaal verwarmingscircuit. Pas omstreeks 1965 kwam centrale verwarming binnen het bereik van het gewone volk. Sindsdien is deze wijze van verwarmen voor iedereen bereikbaar geworden.

Aardwarmte is vervolgens sinds eind jaren 90 de laatste ontwikkeling voor wat betreft het verwarmen middels luchtverplaatsing (convectie). Wat ons zo verbaasd is dat men na bijna 200 jaar nog steeds voortborduurt op een en hetzelfde principe. Het is immers al vele jaren bekend dat warme lucht nagenoeg direct opstijgt naar het plafond. Dit gaat ten koste van het comfort zoals men dat in de 21ste eeuw mag verwachten. Hierdoor duurt het namelijk ook vrij lang voordat de warme lucht de vloer bereikt waar men verblijft.

Maxxinno - Over ons 02

Anno 1999 “thinking out of the box”. Tijden veranderen, het milieu en het eindigen van fossiele brandstoffen maken dat er veel moet veranderen. Ook consumenten beginnen inmiddels hogere eisen te stellen. 

Eigenlijk een logische gedachte maar pas bij toeval werd er door Maxxinno in Nederland ontdekt dat er met convectieverwarming (warme lucht) een groot verlies aan warmte ontstaat. Het grote nadeel van het verwarmen op deze wijze is namelijk dat warme lucht nagenoeg direct naar het plafond stijgt. Het is hierbij onoverkomelijk dat het grootste deel van het comfort tegen het plafond zit en een aanzienlijk verlies aan comfort en stookkosten inhoudt. Ook bij het openen van ramen en deuren naast ventilatiesystemen zal er veel warme lucht de vrijheid opzoeken en dus verdwijnen. Het potdicht maken van woningen gaf geen oplossing doordat er een ongezonde levenskwaliteit ontstaat.

Door Wim van Elk (Eigenaar Maxxinno en uitvinder IR- verwarmen) is er toen een onderzoek gestart om te zien wat de alternatieven in het verwarmen zouden kunnen zijn.

Al snel ontstond bij hem het idee door warmte juist van boven naar beneden te sturen. Hierdoor wordt de warmte direct en zeer comfortabel daarheen gestuurd waar het hoort te zijn, namelijk naar beneden. Door een deel van de warmte op te slaan in alle materialen die zich binnen het bereik van een iHeatpanel bevinden.

Momenteel zijn we in het bezit van tienduizenden 100% tevreden eindgebruikers. Dat is ons doel en daar zijn we trots op.

Is infrarood stralingswarmte hierbij dé ideale oplossing voor zowel mens en milieu?

Maxxinno HF-IR verwarming is de meest uitgebreide en geteste gezonde verwarming ooit. Door onze wijze van verwarmen worden er geen stof, huismijt, stof, bacteriën e.d. verplaatst. Hierdoor ontstaat er een gezond leefklimaat voor uw luchtwegen. Door het ook licht verwarmen van uw lichaam geeft dit ook een prettige bijeenkomst voor spieren en gewrichten voor mens en dier. Het iHeatpanel creëert ook een geheel exacte temperatuur van hoek tot hoek dus door de gehele ruimte (uitsluitend bij het opvolgen van onze adviezen).

Het milieu was de eerste inzet voor deze ontwikkeling. Dit is ook zeker gediend wanneer u gebruik maakt van Maxxinno producten. De levensduur van Maxxinno verwarming bedraagt maar liefst 25 jaren! Na deze periode zijn de producten geheel milieuvriendelijk recyclebaar. Uiteraard geven onze producten 0% emissie-uitstoot.

Welke infraroodverwarming moet ik kiezen? Een alles vervangende infrarood hoofdverwarming of een eenvoudige infrarood bijverwarming?

Wanneer u op zoek bent naar een IR- alles vervangende hoofdverwarming dan kiest u voor een iHeatpanel van Maxxinno dat veel m2 vloeroppervlak kan verwarmen met een zo laag mogelijk wattage. Dit kunt u eenvoudig controleren door een paneel in te schakelen en een afstand te nemen tot ongeveer 3 meter. U voelt dan op afstand duidelijk een zeer aangename warmte, dit is uniek. Deze warmte dient altijd comfortabel te zijn, of u nu uw hand op 3 meter afstand houd of op 30cm. De warmte zal altijd zeer comfortabel aanvoelen. Dit komt omdat een iHeatpanel geen directe maar een indirecte verwarming is.

In grotere ruimtes plaats je geen professionele infraroodverwarming aan de wand vanwege het grote stralingsgebied. (aan de wand in kleine ruimtes is wel mogelijk). Bij plaatsing aan het plafond is het zelfs mogelijk dat u tot m2 verwarmt met één enkel product. Ook dit is zeer uniek en is nooit eerder bereikt.

Zeer belangrijk is dat u kiest voor een (draadloze) thermostaat die speciaal ontwikkeld is voor stralingswarmte. (Geen thermostaat voor bijvoorbeeld c.v.-gas, aardwarmte, e.d.) Conventionele thermostaten zijn namelijk bedoeld voor het verwarmen met warme lucht, dit is uiteraard niet vergelijkbaar met stralingswarmte. Een verkeerde thermostaat geeft namelijk een hoog energieverbruik en sterk wisselende temperaturen.

Bent u op zoek naar een infraroodverwarming als bijverwarming voor een klein hoekje, dan worden er voor enkele tientjes tot een paar honderd euro vele producten aangeboden waar u uw keuze uit kunt maken. Maxxinno biedt uitsluitend een serieuze hoofdverwarming en geen bijverwarming.

Maxxinno is alleen gebaad met volledig tevreden klanten op basis van een specialistisch onderbouwd advies. Elk pand is namelijk uniek, net als uw persoonlijke temperatuurwens.

Maxxinno verstrekt alle garanties voor een energiezuinig en comfortabel verwarmen.

Onze klanten ervaren dit uit eerste hand: oplossingen van Maxxinno staan bekend als praktisch, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en blijvend innovatief. Dit is ook precies wat belangrijk voor ons is. Elke dag weer verbinden we ons met een energie die uitsluitend van mensen kan afkomen die van hun werk houden.

Maxxinno - Over ons 03

Maxxinno passeert de verwarmingstechniek met grote sprongen en presenteert in 1999 “HET NIEUWE VERWARMEN”.

Maxxinno is de bedenker van het accumulerend infrarood verwarmen, tegenwoordig ook wel o.a. infrarood panelen of infrarood verwarming genoemd, in de vorm van een paneel. Het ontwikkelen hiervan vond plaats in 1999, waarna het 3 jaar later voor het eerst in de praktijk werd getest in een woning, een kantoor en in een winkel. Tijdens deze periode is overduidelijk gebleken dat stralingswarmte niet goed regelbaar was met een conventionele thermostaat. Gedurende twee jaar heeft Maxxinno een unieke techniek ontwikkeld voor in haar eigen thermostaat die speciaal bedoeld is voor het verwarmen op basis van HF-infrarood. Maxxinno voert alleen haar eigen, volledig gecertificeerde en geteste producten.

Maxxinno staat voor revolutionaire innovaties en is sinds 1999 een bedrijf met een diversiteit aan producten waarbij hoogfrequent infrarood een zeer belangrijke rol speelt. Hi-end producten op het gebied van een groot comfort voor mens en dier, gekoppeld aan milieu en energie sparende aspecten. Sinds 1999 zijn we gestart met de ontwikkeling van deze nieuwe verwarming in de vorm van een plafondpaneel en sinds meerdere jaren brengen we succesvol onze producten op basis van infraroodpanelen op de markt. Door onze inmiddels flinke dosis ervaring en opgedane expertise bij vele opdrachtgevers, mogen we ons alweer 15 jaren marktleider noemen in het nieuwe verwarmen. Sinds 5 tot 6 jaar worden we wereldwijd veelvuldig gekopieerd, maar bij lange na niet geëvenaard.

Onder onze klanten bevinden zich o.a. architecten, installateurs, wooncorporaties, projectontwikkelaars, mkb, mkb+, retail, health & care, agricultuur, horeca, vele particulieren etc. Maxxinno infraroodpanelen zijn ook in principe overal en altijd succesvol toepasbaar.

Maxxinno is sinds 1999 Ambassadeur voor HF-Infraroodverwarming. 

Maxxinno is de bedenker van het nieuwe elektrisch verwarmen en sinds 1999 de leidende partij op het gebied van “Infrarood verwarming” (F.I.R.) in de vorm van een glasplaat genaamd iHeatpanel. Het verwarmen van het systeem vindt zijn oorsprong door hoogfrequente trillingen c.q. wrijving te veroorzaken middels moleculen die zich bevinden in alle fysieke materialen. In beginsel presenteerden we het product in de markt als infraroodverwarming maar een betere omschrijving is “hybride accumulerend” verwarmen. Accumulerend verwarmen is het opnemen van warmte bij wanden, vloeren, meubelen etc.

Het product is dankzij het grote warmte-spreidingsvlak van 160° breed en met een bereik van ongeveer 4 meter in de diepte uniek en nooit geëvenaard. Dankzij deze unieke combinatie is het mogelijk dat u vele m2 vloeroppervlak kunt verwarmen met één enkele iHeatpanel. Daarom spreken wij van Maxxinno… van een infrarood hoofdverwarming.

Om de integriteit van Maxxinno extra te onderstrepen en dit ook aan te tonen, publiceren we de vele tests, conformiteitsverklaring en certificaten onder het kopje “Downloads” op onze website.

Een hoofdverwarming koopt men nu eenmaal niet even online.

Mocht u vragen hebben omtrent onze infrarood producten of mocht u een specifiek advies voor uw ruimte wensen, dan bent u natuurlijk van harte welkom op ons kantoor. Hiervoor nemen we uitgebreid de tijd, dus maak een afspraak (T: 0487 769 049) zodat u een lange wachttijd wordt bespaard. Afspraken vinden plaats tijdens onze kantoortijden. Deze zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het iHeatpanel voor infrarood verwarming kent geen nadelen.

Kies ook voor zekerheid, comfort en energiebesparing, kies voor het panel van Maxxinno! Het panel kent bij uitstek geen enkel aantoonbaar nadeel. Het is ook alweer 14 jaar geleden dat onze eerste panels als hoofdverwarming onder volledige tevredenheid werden geplaatst. Daarna volgden vele honderden particulieren en bedrijven die zonder enig nadeel nog volop genieten van de comfortabele warmte én het lage energieverbruik. Dat is waar we voor staan en dat is en blijft onze hoogste prioriteit.

Alles wordt gerealiseerd op een innoverende en kosteneffectieve wijze waarbij kwaliteit en integrale innovatie voor nu en in de toekomst altijd een belangrijke rol zullen blijven spelen. Maxxinno biedt particulieren, bedrijven en overheden innovatieve oplossingen voor het spanningsveld tussen comfort en leefmilieu middels het beperken van het energieverbruik van gebouwen alsook op de emissies van schadelijke stoffen in het milieu.

Geen mooie praatjes maar een gedegen specialisme uit vele jaren eigen ervaringen, opgedaan tijdens de vele projecten.

Een geheel nieuw en revolutionair warmtesysteem roept vragen op, dat zijn we ons terdege van bewust. Elke geïnteresseerde klant kan ons bedrijf dan ook op afspraak vrijblijvend bezoeken. Zien, ervaren en aan den lijve overtuigd raken. Maxxinno kent dus geen geheimen of addertjes onder het gras, maar maakt waar wat men beloofd.

MAXXINNO ervaringen.
Hier vindt u enkele spontane reacties van klanten die Maxxinno producten kochten en gebruikten… Lees verder HIER.

U komt toch ook?
Bezoek op afspraak onze Maxxinno Experience Showroom…

Referentie-projecten: https://www.maxxinno.nl/projecten

U vindt ons ook op:
Elektrisch verwarmen: www.verwarmingelektrisch.nl
Maxxinno iHeatpanel: www.iheatpanel.nl