PLUIM- EN VEEHOUDERIJ, STALLEN, DIERENKLINIEK, OPVANG, DIERENTUIN, ETC

Het conventionele infrarood wordt al vele jaren toegepast in de landbouw en veeteelt.

Onze nieuwe, wereldwijd unieke agrarische biogenetische warmtepanelen bieden u een aanzienlijk aantal voordelen ten opzichte van conventionele infrarood verwarming. Door de innovatieve technologie is het mogelijk om extreem langgolvig (biogenetisch) infrarood op te wekken. Dit gebeurt bij een lage oppervlaktetemperatuur van de verwarmingspanelen waarbij deze niet continue energie gebruiken en daardoor energiezuinig zijn.
Onze infraroodwarmte beïnvloedt de relatieve luchtvochtigheid niet. Dit draagt ertoe bij dat bacteriën en kiemen zich minder verspreiden. Onze agrarische verwarmingspanelen zijn spatwaterdicht en hierdoor eenvoudig te reinigen. Ideaal voor pluim- en veehouderij, stallen, dierenkliniek, opvang en dierentuin.

Onze agrarische iHeatpanels kunnen ook toegepast worden in de kuiken-, kalveren- en geitenfokkerijen, etc. Ook in stallingen voelen dieren, b.v. paarden, zich zeer prettig. Het conventionele rode infraroodlicht is niet meer van toepassing. Het hoog frequente infrarood geeft geen licht, belangrijk hierbij te vermelden is dat het bioritme van de dieren niet meer verstoord wordt.

De agrarische verwarmingspanelen kunnen ook toegepast worden in de kuiken-, kalveren- en geitenfokkerijen etc. Ook in stallingen voelen dieren (zoals paarden) zich zeer prettig onder onze verwarmingspanelen.

Hogere opbrengsten bij veeteelt door gebruik biogenetisch infrarood.

Infrarood wordt sinds vele jaren onder andere in de veehouderij ingezet waaronder ook de varkenshouderij. Onder normale omstandigheden kunnen onze warmtepanelen in een incubator worden ingezet.

Onze productlijn bevat warmtepanelen in het langgolvig infrarood bereik, wat tevens bijzonder geschikt is voor de agrarische sector. In tegenstelling tot de standaard panelen zijn de agrarische panelen spatwaterdicht.

De “gewone” infrarood lampen moesten altijd zo dicht mogelijk bij het varken aangebracht worden, zodat het varken de warmte kan voelen. Het opgewekte infrarood wordt bij dit verouderde systeem altijd op een relatief klein gebied uitgestraald.

In tegenstelling tot deze infrarood lampen wekken onze warmtepanelen langgolvig infrarood op met een golflengte van 10.000 Nanometer. Dit bijzondere kenmerk betreft al onze warmtepanelen en is afhankelijk van de oppervlaktetemperatuur. Ons paneel koppelt een relatief lage temperatuur met een groot warmteoppervlak. De panelen worden in een duidelijk waarneembare grotere afstand aangebracht (direct onder het plafond) en verder uit elkaar geplaatst dan het oude systeem. Moeiteloos verwarmden de panelen de dieren, vloer, wanden en alle andere aanwezige vaste materialen.

Het wezenlijke verschil tussen het vroegere systeem en het onze bestaat uit een aanzielijk lager energieverbruik, een minder aantal warmtebronnen door een breder stralingsbereik, een meer constant en breder warmtebereik en een meer aangename temperatuur voor de dieren.

Infrarood is een bereik in het elektromagnetisch spectrum dat in het totaal universum voorkomt. Een kampvuur b.v. alsook de zon zenden langgolvig infrarood uit.

Natuurlijke straling wordt al vele jaren onderzocht. Elektromagnetische straling deelt zich in een veelvoud van verschillende bereiken op. Als we kijken naar het “licht van infrarood” stellen we vast dat onzichtbaar licht in verschillende kleuren opgedeeld is (rood, geel, groen, blauw). Het infrarode bereik is in 3 segmenten verdeeld, infrarood “A”, “B” en “C”. Elke letter staat voor een bepaald golflengtebereik. Elk bereik heeft een speciaal gebruiksgebied voor de industrie, de agrarische sector en de gezondheid van mens en dier.

Het meervoud van de infraroodbronnen straalt in het bereik van “dichtstbijzijnde” (700 – 1400 Nm) en kortgolvig infrarood (1400 – 3000 Nm). Op dit moment kan wereldwijd alleen ons warmtepaneel de 10.000* Nm bereiken. De werkelijke straling is instabiel en de infrarood panelen werken met een interne temperatuur van meerdere duizenden graden. (2000? bij een gewone infrarood straler). Deze straling wordt alleen in de nabijheid van lampen (tussen 30 en 90 cm) waargenomen en stralen “donkerrood” in het zichtbare bereik van het infrarood spectrum.
Onze panelen werken aan het andere einde van dit spectrum, n.l. in het langgolvig bereik infrarood. Elke infraroodbron stuurt licht uit. In tegenstelling tot infrarood lampen gaat het bij ons biogenetisch infrarood uitsluitend om licht uit het “onzichtbaar bereik” Het zijn zgn. “koude” lichtbronnen met temperaturen tussen 80? en 150? Celsius. De reikwijdte ligt typerend bij 3,5 en 4,5 mtr. Ons warmtepaneel is afdoende voor maar liefst 20 – 25 mtr².

Uitwerking van langgolvig infrarood op de omgeving.
Een van de voordelen van langgolvig infrarood is een desinfecterende werking betreffende ziektekiemen. De gelijkvormige infraroodstraling van onze warmtepanelen werkt bij mens en dier alsook op vaste materie. Het heeft een reinigend effect op metselwerk, kooien, etc. terwijl het gelijkmatig de gehele ruimte verwarmt naar b.v. 25? Celsius.

Fysiologisch effect van langgolvig infrarood.
Langgolvig infrarood wordt algemeen ingezet bij fysiotherapeuten tijdens behandelingen. Het is ontspannend voor het lichaam. Een weldaad voor het fysieke alsook voor het psychologische welbehagen van mens en dier, waarbij tevens een ontstekingremmende werking aangetoond is. Het dringt enkele millimeters in de huid, verbetert de bloedcirculatie en zorgt voor een betere doorbloeding van het spierweefsel.

* De golflengte van 10.000 Nanometer maakt het mogelijk dat de straling de luchtmoleculen transparant maakt. Het gewone kortgolvig infrarood stoot tegen de luchtmoleculen aan en verwarmt deze zoals 99% van deze warmtestralers doen. Het is deze speciale 10.000 Nm dat het mogelijk maakt dat ons infrarood relatief grote afstanden kan afleggen en hiermee een hoog rendement kan bewerkstelligen. Hierdoor is dit het meest ideale medium voor het comfortabel en gezond verwarmen van elke omgeving.

Meerdere voordelen voor de pluim- en veehouderij, stallen, dierenkliniek, opvang en dierentuin.
In de praktijk is te zien dat de biggen een meer frissere uitstraling krijgen qua kleur en zich in een betere psychologische toestand bevinden. Diarreeklachten blijven uit wat vaak de hoofdoorzaak is van sterfgevallen bij biggen. De melkafscheiding van de zeugen schijnt beter te zijn en de dieren worden rustiger. Het gebruik van minder medicamenten bewerkstelligt dat de biggen een betere gezondheid genieten door natuurlijke voeding.

Samenvattend kunnen we zeggen dat voor ons bedrijf is bevestigd dat bij het gebruik van onze biogenetische langgolvige infrarood warmtepanelen aanzienlijke verbeteringen oplevert voor zowel de dieren als de houder. De noemenswaardige resultaten zijn o.a. een hogere productiviteit, vermindering van stress, een betere gezondheid en een hoger gewicht van de dieren.

Terug naar MAXXINNO PROJECTEN

Binnen pluim- en veehouderij, stallen, dierenkliniek, opvang, dierentuin is onze infrarood verwarming de ideale oplossing

maxxinno veehouderij