VERWARMEN PLUIMVEE

Succesvolle afronding van een pilot in de pluimveesector (Fazanten).

Deze pilot vond plaats in Luhy te Tsjechië.
De ruimtes waar het pluimvee, in dit geval de fazanten, opgroeien worden verwarmd gedurende de maanden mei en juli. De resultaten werden gemeten over een periode van 6 weken en de pilot werd gestart in de maand juli.

Elke ruimte waarin het pluimvee (de fazanten) zich bevonden hadden de afmeting van 12 bij 4,5 meter, de hoogte tot aan het plafond bedroeg ongeveer 2 meter. In totaal waren er 7 ruimten van deze omvang. Drie van deze ruimten werden verwarmd door een aantal ongeregelde electrische kachels. Drie andere ruimten werden verwarmd door electrische kachels waarbij de temperatuur eenvoudig te regelen was. Een ruimte werd verwarmd door Maxxinno warmtepanelen.

Het is van belang dat de jonge dieren verblijven bij een temperatuur van minimaal 33°C op de vloer gedurende de eerste twee weken van het verblijf in deze ruimten.

Na de eerste twee weken werden de warmtepanelen geprogrammeerd op een temperatuur van 28°C op de vloer terwijl de temperatuur in de omgeving tussen 24°C en 26°C was. Het energieverbruik tussen de verschillende warmtebronnen (zonder en met temperatuurregeling) is gemeten door digitale energiemeters. De temperatuur in alle ruimten werd gehouden tussen 24°C en 28°C gedurende de periode van 4 weken.

De ruimten zijn geïsoleerd met glaswol tegen de plafonds en hier en daar ook tegen de wanden.

Het resultaat.
Aan het einde van 6 weken waarin het energieverbruik tussen de verschillende verwarmingen werden gemeten kwamen tot het volgende resultaat.

  • Energieverbruik van een eenvoudig geregelde verwarming: 465 Kw.
  • Energieverbruik van een Maxxinno warmtepaneel met onze intelligente draadloze thermostaat: 188 Kw.
  • We ontdekten dat drie Maxxinno warmtepanelen in totaal ong. 100 Kw/week verbruikten.
  • De ongeregelde verwarming verbruikten in totaal tussen 400 en 500 Kw/week.
  • De geregelde verwarming verbruikten in totaal ong. 200 Kw/week.

Refererend naar deze resultaten kunnen we concluderen dat het energieverbruik van deze Fazantenfarm gehalveerd kan worden middels het gebruik van Maxxinno warmtepanelen. Bij gebruik van ongeregelde verwarmers kan zelfs een energiebesparing van 75% behaald worden.

Terug naar MAXXINNO PROJECTEN

Pluimvee en infrarood warmtepanelen van Maxxinno