RECREATIEWONING, BOOT, CARAVAN, STACARAVAN, CHALET, ETC.

De thermische schil en het verwarmen van een recreatiewoning.

De thermische schil en het verwarmen van een recreatiewoning boot caravan etc zijn tegenwoordig sterk verbeterd maar e.e.a. openbaart zich pas tijdens een strenge winter en manifesteert zich meestal in het energieverbruik en/of klachten over het comfort. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een gezondheidsrisico door vocht en schimmelvorming. Met name dit laatste kan voor een afwaardering van uw kostbare bezit zorgen.

Verwarmen met gas?

Bijna iedere recreatiewoning is wel uitgerust met een gasverwarming. Het effect kent u wel: benauwde warmte en vocht in uw caravan met een in verhouding tot de kleine ruimte hoog en kostbaar gasverbruik. Bevroren leidingen/ koppelingen, lege gastank, onderhoud en het ontbreken van een vorstbescherming geven op den duur irritaties. Daarbij laat men in de regel de kachel niet aan staan in de nachtelijke uren: maar juist dan vindt er ontwikkeling van vocht plaats in uw caravan. Helaas voor diegene die ook 's nachts behoefte heeft aan een lichte vorm van verwarming.

Butaangas bevriest al bij een temperatuur van 5°C.

Propaangas wordt met een reduceerventiel op de fles naar een druk van ca. 30 mbar gebracht. Als het propaan een klein beetje vocht bevat, dan zal dat in het reduceerventiel bevriezen en de gastoevoer afsluiten. De thermische schil en het verwarmen van een recreatiewoning zijn tegenwoordig sterk verbeterd maar e.e.a. openbaart zich pas tijdens een strenge winter en manifesteert zich meestal in het energieverbruik en/of klachten over het comfort. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een gezondheidsrisico door vocht- en schimmelvorming. Met name dit laatste kan voor een afwaardering van uw kostbare bezit zorgen.

Verwarmen met petroleumkachel?

Een verbranding laten plaatsvinden met welke brandstof dan ook, en in een kleine gesloten ruimte zoals recreatiewoning boot caravan met of zonder afvoer van gassen is nooit een goede oplossing. Verwarmen met vloeistoffen is en blijft gevaarlijk, het is daarom dat verzekeringmaatschappijen deze risico's alleen afdekken middels een hogere premie.

Verwarmen middels vloerverwarming?

Bij het gebruik van vloerverwarming zal 90% van de warmte via de houten vloerplaten naar buiten verdwijnen. Door het steeds weer opwarmen en afkoelen van vloerverwarming ontstaat vocht, hierdoor ontstaat er kostbare schade aan uw vloer en zal uw bezit in waarde kelderen. Het inschakelen van een vorstvrijstand is met het oog op de energiekosten niet te adviseren. Door het plaatsen van meubelen als kasten, zitbanken, vloerkleden, e.d. wordt de warmteafgifte naar de ruimte bemoeilijkt.

Ruimtebesparend verwarmen?

Over het algemeen zijn recreatiewoningen geen vastgoed en daardoor niet overdreven ruim te noemen. Het is daarom ook zeker van belang dat u niet alleen de ruimte dat het apparaat zelf in beslag neemt vrijhoudt, maar ook de extra ruimte vrijhoudt, zodat de warmte zijn weg kan vervolgen. Dit laatste beperkt u uiteraard bij het vrij inrichten van uw recreatiewoning.

Elektrisch verwarmen?

Elektrische straalkacheltjes zijn goedkoop in aanschaf, maar helaas bijzonder kostbaar in gebruik. Een dergelijk kacheltje vraagt al snel 2000w (2 Kw/u) en geeft een klein bereik. Van comfort is nauwelijks sprake daar een dergelijke verwarming alleen goed voelbaar is wanneer je in de directe omgeving zit. Een straalkachel met blaasinrichting vraagt meer elektriciteit, verspreidt een onaangename geur en blaast stof, huismijt en bacteriën door de ruimte.

Recreatieparken met 6 Amp. of 10 Amp.

Veruit de meeste parken geven 6 Amp of 10 Amp. In principe kan dit voldoende zijn voor al uw huishoudelijke elektrische apparaten, ... totdat u elektrisch gaat verwarmen.

Een vergelijk:

Een elektrisch kacheltje:
Een "normaal" elektrisch kacheltje vraagt al snel 2000w continu oftewel (ong.) 8 Amp. Hiermee (met 1 kacheltje) zit u al dichtbij de maximum hoeveelheid Amp. Het verwarmt een gebied van ongeveer (met blower) 6 m2 op een redelijke temperatuur.

Een iHeatpanel van Maxxinno:
Een gemiddeld formaat (90x60cm) iHeatpanel vraagt 750w oftewel 3,5 Amp en verwarmt maar liefst een gebied van 16 m2 en dit op elke gewenste temperatuur. MAAR ER IS MEER. Een iHeatpanel gebruikt zijn piekspanning alleen tijdelijk en tijdens het opstarten van het paneel of op het moment dat er iets bijverwarmd moet worden. Op de momenten daar tussenin zal de vraag naar elektriciteit aanzienlijk minder zijn, hierdoor verdient het zichzelf dus terug (ROI). B.v. in de vorstvrijstand 50w is ong. 0,2 Amp.

Note: Uiteraard zijn bovenstaande waarden een benadering voor zowel een elektrisch kacheltje als het iHeatpanel, e.e.a. is namelijk afhankelijk van de isolatie van een woning, glasoppervlak, ligging, en gewenste temperatuur. De genoemde verhoudingen tussen zowel het kacheltje als het iHeatpanel zullen echter altijd parallel blijven.

Uw ideale verwarming is dus...

Volledig veilig, zeer energiezuinig, eenvoudig zelf te plaatsen, onderhoudsvrij, duurzaam, ruintebesparend, risicovrij voor mens en dier, toepasbaar in elke denkbare ruimte, afgestemd is op de grootte van een ruimte, modulerend per halve graad regelbaar in temperatuur, een programmeerbaar met o.a. een vorstvrijstand, voor elke ruimte afzonderlijk een eigen gewenste temperatuur in te stellen, snel en zeer comfortabel verwarmend, en als deze verwarming dan ook nog een draadloze modulerende thermostaat voor elke ruimte afzonderlijk bezit dan is een keuze al snel gemaakt...

Verwarmen van recreatiewoning boot caravan met iHeat infrarood warmtepanelen.

De afgelopen jaren verwarmde Maxxinno met succes diverse soorten recreatiewoningen en (woon)boten. Een van de grote voordelen in met name recreatiewoningen en boten is dat onze iHeatpanels geen ruimte in beslag nemen. iHeatpanels maken geen geluiden en geven geen emissies af. Het geeft een onzichtbare en reukloze warmte. Doordat het geen lucht- maar stilstaande accumulerende verwarming is, is het een zeer gezonde verwarming. Elk iHeatpanel bezit een eigen modulerende temperatuurregeling die per halve graad Celsius instelbaar is tot 35°C. Daarnaast is deze volledig regelbaar op dagen, tijden en een vorstvrijpositie.

Het installeren.

Het Maxxinno iHeatpanel wordt geheel compleet geleverd incl. draadloze thermostaat en bevestigingsmateriaal en draagt geen installatie- of onderhoudskosten. Het is door uzelf zeer eenvoudig binnen minuten te plaatsen waarna u direct op elke gewenste temperatuur zeer comfortabel kunt verwarmen. De temperatuurregeling (incl.) is draadloos.

Het bewijs.

Neem ook contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie voor uw recreatiewoning, boot of caravan. Wij verwarmen 400 mtr2 kantoorruimte met verschillende uitvoeringen van het iHeatpanel zodat u een eerste ervaring kunt ervaren. Wij tot dan het lage energieverbruik aan en verstrekken een geheel kosteloos en vrijblijvend advies voor uw ruimte. 

Terug naar MAXXINNO PROJECTEN

Maxxinno recreatiewoning boot caravan: verwarmen met een iHeatpanel

maxxinno recreatiewoning boot stacaravan chalet