TOEKOMST VAN SCHOLEN:
GEZOND EN KOSTENBESPAREND SCHOLEN VERWARMEN.

Schoolgebouw de Zonnewijzer te IJzendoorn bijt de spits af!

Meer dan 80% van al het vastgoed is toe aan een grondige verbetering van het binnenklimaat. Ga ook samen Maxxinno op weg naar comfortabele, gezonde en betaalbare manier van scholen verwarmen en ontdek de vele mogelijkheden!
Een belangrijke groep binnen de utiliteit is het onderwijsvastgoed dat Nederland rijk is. Bij 10.000 scholen (een overwegend oudere voorraad) bestaat een enorme kans en urgentie in verduurzaming. Het onderwijsvastgoed komt al een tijdje negatief in het nieuws, waarbij energie-efficiëntie en het ondermaats binnenklimaat worden bekritiseerd. Naar schatting is tachtig procent van het vastgoed toe aan een grondige verbetering van het binnenklimaat. In klaslokalen van deze scholen is het CO2-uitstoot tevens veel te hoog. Het gevolg: achterblijvende prestaties in het algemeen.

GPR Gebouw en de subsidiemogelijkheden.
Er bestaan vele subsidiemogelijkheden waaronder ook de tool GPR Gebouw. Deze neemt de duurzaamheid van bestaande bouw, nieuwbouw en renovatie van utiliteitsgebouwen onder de loep. Wanneer u een GPR gecertificeerd gebouw ontwikkelt kunt u gebruikmaken van de MIA en Vamil-regeling (eerder genoemd) en komen de complete gebouwkosten voor subsidie in aanmerking. Om te voldoen aan de eisen voor de subsidie moeten bepaalde scores worden behaald per thema. GPR Gebouw beoordeelt op de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde, waarvoor minimaal een 7,5 moet worden behaald.

Neemt ook u het initiatief?
Maxxinno heeft een zeer toekomst gerichte blik geworpen op met name het welzijn, het comfort en duurzaamheid van scholen. Zijn inzet was in eerste instantie gericht op kostenbesparing. Een duurzaam en gezond klimaat in elke ruimte liepen hieraan parallel. Om dit alles te kunnen verwezenlijken zou er uitsluitend gebruik moeten worden gemaakt van High-End producten op het gebied van zonne-energie en stralingswarmte. Schoolgebouw de Zonnewijzer te IJzendoorn bijt de spits af en er is reeds begonnen met de installatie van de zonnepanelen i.c.m. het Maxxinno-elektrisch verwarmen.

Een unieke en vooral perfecte synergie.
Het behoeft niet veel woorden wanneer we spreken over het winnen van elektrische energie door middel van High End zonnepanelen i.c.m. een revolutionaire Maxxinno elektrische verwarming. Een hoogwaardig zonnepaneel dat veel energie opwekt en een verwarming die weinig elektrische energie benodigd. Dat noemen wij een perfecte synergie tussen twee producten. Dat u daarmee op het gebied van verwarmen volledig onafhankelijk bent van energieleveranciers behoeft hiermee geen verder betoog.

Warme lucht stijgt naar het plafond bij het traditioneel scholen verwarmen.

Warme lucht stijgt naar het plafond waardoor er een aanzienlijk verlies in stookkosten ontstaat. Dit was in 1999 in eerste instantie de inzet van Maxxinno. Verwarmen doe je in de 21e eeuw niet meer van beneden naar boven maar direct van boven naar beneden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een accumulerende warmte die opgenomen wordt door aanwezige fysieke materialen die zich vervolgens geruisloos door de ruimte spreid. Geaccumuleerde warmte bevind zich niet alleen in meubelen, wanden en vloeren maar b.v. ook in de kleding die men draagt.

Scholen verwarmen met infraroodpanelen: Besparing in zowel stookkosten en onderhoud.strong>

Maxxinno F.I.R. verwarming garandeert een besparing van 40%+ op uw stookkosten. Dit wordt alweer 15 jaar bij klanten verwezenlijkt door Maxxinno en wordt uiteraard door Maxxinno aangetoond.

1. Een Maxxinno verwarming verwarmt snel, reeds enkele minuten na het inschakelen van de aansturing ervaart men de eerste comfortabele warmte. Dat is al direct een besparing doordat men niet uren eerder de verwarming dient in te schakelen. Elke ruimte ontvangt een eigen draadloze thermostaat waardoor de temperatuur volgens persoonlijke wensen kan worden geregeld. Ook kan men de temperatuur laag instellen wanneer een ruimte niet wordt gebruikt. Doordat er krachtig en toch zeer aangenaam wordt verwarmt verblijft de warmte na het terug/uitschakelen van de verwarming nog uren in de ruimte.

2. Een Maxxinno verwarming draagt onderhoudsvrij een levensduur van ongeveer 20 jaar. Hierdoor kent het geen onderhoudscontract.

Scholen verwarmen met infrarood draagt bij aan gezondheid en welzijn.

Er ontstaat een wezenlijk gezonder leefklimaat doordat er geen stof en ziektekiemen worden verspreid. Hierdoor kan ziekteverzuim worden voorkomen. Doordat er niet met lucht wordt verwarmt worden ziekmakende bacteriën namelijk aanzienlijk minder door een lokaal verspreid. Allergieën en/of andere luchtwegproblemen nemen af waardoor er een gezonder klimaat ontstaat.

Wellicht bent ook u door het lezen van het bovenstaande geïnteresseerd geraakt. Tijdens een bezoek aan ons bedrijf kunnen wij u van een nóg breder uitleg voorzien. Uiteraard verwarmen wijzelf al onze kantoren zodat u ook onder het genot van een vers kopje koffie kunt genieten van de heerlijke warmte. Maak gerust een vrijblijvende afspraak om ons Maxxinno Experience Center te bezoeken.

Terug naar MAXXINNO PROJECTEN

Maxxinno scholen verwarmen