INFRAROOD VERWARMING;
HET NIEUWE VERWARMEN

Uw eigen regelbare zonnetje in huis.

THE ORIGINAL! Kies voor het origineel, kies voor zekerheid en kwaliteit zoals vele duizenden dat al vóór u deden. Maxxinno infrarood verwarming is bedoeld als hoofdverwarming en is daarmee hét product dat al het overige aan verwarming vervangt.

Het is revolutionair, gezond en vooral een zeer energiezuinige infrarood verwarming. Mede dankzij een speciale en unieke intelligente draadloze thermostaat met geïntegreerde ontvanger dat exclusief bij Maxxinno en haar gecertificeerde dealers verkrijgbaar is.

 

MAXXINNO ORGANISEERD OOK WORKSHOPS!

Het persoonlijk vragen stellen en zich laten informeren is altijd en voor iedereen de meest prettige optie. Het aan den lijve ervaren, het kennis maken en het laten aantonen geeft tenslotte een betrouwbaar bewijs van de werking van elk product. 

Maxxinno is zich hiervan terdege bewust en biedt deze mogelijk aan in de vorm van een Workshop. Zonder al teveel technische termen en in een voor iedereen begrijpelijke taal zal uitleg worden gegeven over het fenomeen "accumulerend verwarmen". 

Wanneer u als particulier of bedrijfsmatig geïnteresseerd bent in het deelnemen aan een van deze workshops, dan kunt u zich hiervoor opgeven via de Home pagina (www.maxxinno.nl ). Let wel: om iedereen te woord te kunnen staan zijn het aantal zitplaatsen beperkt.

 

HET NIEUWE ELEKTRISCHE VERWARMEN.

Of het nu een WONING, KANTOOR, WINKEL, ZORGINSTELLING, VAKANTIEWONING, SPORTVERENIGING, HOBBYRUIMTE, INDUSTRIE, KASSENBOUW of welke ruimte dan ook, Maxxinno heeft ALTIJD gegarandeerd altijd een voor elke  ruimte een 100% passende oplossing in infrarood verwarming.

Ons revolutionaite en geheel nieuwe Pion infraroodpaneel heeft tevens een speciale uitvoering voor hoge industriële plafonds.
Dit panel kunt u maar liefst tot op 6 meter hoogte plaatsen en kan met maar 4 Kw (Piek) een vloeroppervlak tot 40 m2 verwarmen ! Voor b.v. een volglazen serre volstaat meestal 1 stuks transparant PION warmtepaneel van ong. 1000w. (1000w, = is maximaal ong. 0,18 eurocent per uur.) 

Dus, warmte zoals warmte altijd al bedoeld is. Vanaf nu geen ontsierende en stoffige c.v. buizen en armaturen meer aan de wand. Geen onderhoud, geen hoge installatiekosten, geen irritante geluiden, geen geïrriteerde huid of last van contactlenzen, maar een zachte warme deken die op u neerdaalt. De temperaturen worden per ruimte gestuurd zodat een ongebruikte ruimte ook niet onnodig verwarmd hoeft te worden. En dus last but not least.... altijd een zeer snelle en comfortabele temperatuur, én een aantrekkelijke energiebesparing.

Hoe functioneert een infraroodverwarming?

Een stralingsverwarming genereert infraroodstraling en is vergelijkbaar met het heerlijke gevoel van zonnewarmte. In tegenstelling tot conventionele verwarming verwarmt een Maxxinno paneel niet de lucht, maar de omliggende gebieden die binnen het bereik van een panel bevinden. Fysieke materialen, wanden, vloeren, meubels, personen, e.d. worden op zeer aangename temperaturen verwarmd. Tijdens en na het opwarmen van deze fysieke materialen wordt de warmte weer vrijgegeven aan de ruimte. Dus daarna wordt de “lucht” in een ruimte verwarmd. Het is erg belangrijk dat de voorzijde van een infrarood paneel uit glas bestaat. Glas geeft deze “warmte-uitstraling” namelijk het snelst vrij en tevens wordt het grootst mogelijke bereik behaald. De meest ideale temperatuur van dit glas is tijdens het opstarten ong. 130°C waardoor de warmte zo ver mogelijk en toch zeer aangenaam de ruimte wordt ingestraalt. Bij deze temperatuur worden de grootste afstanden qua warmte behaalt en vind er dus een snelle verwarming plaats van uw ruimte. Nadat de temperatuur is behaalt neemt de warmte van het glas af tot ong. 40°C, (lichaamstemperatuur). (Achterzijde infraroodpaneel is altijd max. 25°C) Bij een glazen warmtepaneel is de warmte merkbaar tot op een afstand van ongeveer 3 tot 4 meter, ongeveer 10x het bereik van een convectie (c.v.) dus. De warmte-uitstraling van een paneel is altijd comfortabel, of u nu 50 cm of 3 meter van een paneel verwijderd bent.

Geaccumuleerde warmte in fysieke materialen kunt u in beperkte mate vergelijken met de zon.

Voorbeeld: wanneer de zon een uurtje uw tuin verwarmt en vervolgens voor een uurtje achter de wolken verdwijnt dan zullen uw buitenmuren en uw bestrating nog lange tijd warmte uitstralen terwijl de lucht al is afgekoeld. (geaccumuleerde warmte).

Er worden ook infraroodpanelen met een kunststof of metalen oppervlak aan de voorzijde aangeboden. Deze hebben meestal een bereik tot maximaal 1 meter en zijn bedoeld als “infrarood bijverwarming”. De oppervlaktetemperatuur van dergelijke panelen bedraagt in veel gevallen ongeveer 90°C. Wanneer u met een infrarode bijverwarming van 90°C oppervlakte temperatuur een ruimte wilt opwarmen, dan zult u meer panelen moeten plaatsen met een hoger verbruik. Dit hogere verbruik is dan noodzakelijk omdat de plaat geaccumuleerd wordt verwarmd (lage reikwijdte) en niet de fysieke materialen. Een dergelijk paneel zal dan als hoofdverwarming lang moeten door-verwarmen doordat de uitgestraalde warmte nagenoeg direct naar het plafond zal stijgen. (Vergelijkbaar met c.v. oftewel convectie).

Stookkosten bij gebruik van infraroodpanelen - stroomverbruik en berekening warmtebelasting

Het wattage van een infrarode hoofdverwarming en het daarbij behorende formaat van een paneel bepalen het aantal vierkante meters dat verwarmd kan worden.

Hoeveel watt heb ik nodig per vierkante meter voor mijn infrarood verwarming en hoe hoog is het verbruik voor een radiator per ruimte? Bij gebruik van een infrarood warmtepaneel zijn 2 essentiële factoren bepalend: de warmtebelasting (Wattage per vierkante meter) en warmteniveau. Een optimaal geïsoleerde ruimte is altijd te adviseren maar speelt bij infrarood verwarming een minder grote rol dan bij convectie. Bij convectie wordt namelijk alleen de omgevingslucht verwarmd en in veel mindere mate de fysieke materialen. Doordat convectie-verwarming door de ruimte circuleert zal deze steeds weer worden afgekoeld en zal de restwarmte opstijgen naar het plafond.

Het berekenen van welk paneel u per ruimte nodig heeft
Doordat men met infrarood verwarmen geen lucht verwarmt maar accumulerend wordt er niet gerekend met een hoeveelheid kubieke meters inhoud maar met het aantal m2 vloeroppervlak x 50w. Daarbij telt men zoals bij de meeste verwrmingssystemen ongeveer 20% op voor overcapaciteit. Bedenk hierbij dat een infraroodpaneel qua capaciteit nooit te groot kan zijn, wel te klein.

Infrarood verwarming met met het Maxxinno panel kort samengevat

Economisch: 40% of meer besparen op uw energierekening dankzij het gebruik van onze intelligente draadloze thermostaat.
Milieuvriendelijk: geen emissie-uitstoot, geen geur, geen geluid, geen onderhoud, geen installatiekosten.
Zeer gezond: hoogfrequent infrarood geeft een positief effect op spieren, gewrichten, luchtwegen, bloedcirculatie, etc
Eenvoudige installatie: verbinden met 220/230v, gaten boren, inhaken en u kunt binnen enkele minuten comfortabel verwarmen.
Onderhoud en kosten: zelf eenvoudig plaatsen bespaart u installatiekosten én het panel van Maxxinno vraagt geen onderhoud.
Betrouwbaarheid: alle producten kunnen vrijblijvend op afspraak worden gedemonstreerd. U kunt dan binnen enkele minuten de prettige warmte ervaren.

Rechts ziet u een foto van de achterzijde van een opengewerkte iHeatpanel.

Voor enkele referentie-projecten verwijzen wij u graag naar: https://www.maxxinno.nl/projecten 

Kies voor het origineel...
Kies voor een iHeatpanel van Maxxinno...
Voor zekerheid en kwaliteit!

maxxinno infrarood verwarming

 

maxxinno infrarood verwarming

 

maxxinno infrarood verwarmen Aurora

maxxinno infrarood verwarming Aurora

 

maxxinno infrarood verwarmen badkamer

 

maxxinno infrarood verwarming badkamer